Banan-bars



Försöket med banan-bars gick riktigt bra! Trots att den ser lite skev ut i formen så smakar de väldigt bra ! Vi gjorde dubbelsats så det blev lite fler. Fick väl ungefär 15st i denna storlek. 

Från och med nu blir det att baka sånt här istället för kladdkakemuffins! 

As above, so below

Söndag igen, dagarna går alldeles för fort. Om tio dagar kan jag vara hemma, eller så är jag kvar. Jag vet inte än. Om två veckor kan jag alltså vara i Barcelona, eller på någon minisemester här borta. Ovetande är jobbigt, ovetande är krävande då man ständigt försöker veta vad som ska hända. ! 

Igår åkte vi till Perimeter mall, jag måste blivit sjuk för jag hade ingen shoppinglust alls, har inte haft det på länge! Antar att mamma blir glad då iallafall. Vi fyllde magen med glass och jag åkte hem med endast ett grått linne.


På kvällen lagade vi kycklingburrito/ fajitas eller vad det nu var. Gott blev det iallafall! 

Toppade lördagen med nattbio och såg skräckfilmen "as above, so below", kan väl inte riktigt ge en filmrecension då jag blundade 95% av filmen. Här är omslaget iallafall, ser ju trevligt ut osv

Idag har vi åkt runt i Atlantas ghettoområden och kollat i second-handbutiker för att avsluta i någon speciell matbutik som Williams coach tipsat om. Det var väl ungefär en matbutik som såg ut ungefär som vitaminbutiken hälsokraft som vi har nere på stan. 




Tog bara en snabb smygbild men väldigt mycket organiskt osv. Alla kassor hade gatunamn och det var bara väldigt annorlunda. Vi fick iallafall med oss lite hem, här är några av varorna. 

Lite speciella grejer är det väl, tanken är att jag ska baka lite av det som Linn har bakat och visat i sin blogg. Olika nyttiga saker. Ikväll blir det nog banan-bars iallafall! Printade receptet från hennes blogg.

Nu blir det att laga (fusk) pulled-pork till middag! 
Hörs en annan dag 

Nog nu

Godmorgon Sverige ! 

Nu är det helg igen och vi inledde den med en lugn fredag. Lagade hamburgare, åt glass och jag lärde mig spela minecraft.

Alltså ser ni hur många frysar det finns med bara glass ? Ni som känner mig vet att jag är i himmelriket. 

Bakade lite till i torsdags, Williams favoriter

Här är förresten den hemska bilden som hamnade uppe på Williams skolas facebooksida. Den dagen när vi skulle prova några muffins och kaffe, jag är inte reklamtjejen ser man iallafall, fejkleende x1000. 

Nåväl! Nu ska jag ta en morgonpromenad medan William pluggar, brukar gå två varv runt skolan (lite mer än en mil). Det är ju trots allt min typ enda motion jag får här haha.

 ha en bra helg ❤


Dom som bländats av ljuset




Tog ännu en promenad i detta underbara område, vill gå i denna skola. 


På kvällen bakade jag misslyckade kladdkakemuffins utan smör, det här med att inte ha ingredienser hemma är inte lätt... 

Har väl inte så mycket mer att säga, tycker om er alla! 

Puss 

iPhone 6



Min nya fina telefon, har dessutom köpt ett rosa skal och ett bra skärmskydd så den förhoppningsvis håller länge! 

Igår fick jag vänta i kön i ca 3.5 timmar, sen var telefonen min. Den gick väl på $700 med skatt, eftersom de drar skatt i allt man köper här istället för när man jobbar. I svenska kr gick väl telefonen på ungefär 5000kr. Kanske 1500 kr skillnad jämfört med om jag köpt den i Sverige. 

Köpte dessutom en enkel kortare tröja på abercrombie & fitch för att ha en annan påse att lägga telefonen i medan jag väntade på William. Man vill inte gå runt med en ny iPhone 6 i Atlanta. 

Idag har vi köpt ett kontantkort och jag tog en långpromenad på lite mer än en och en halv timme. Har ju äntligen en telefon som funkar så jag kan visa hur fint det är vid sjön på kvällen! 

Nu blir det chailatte och tv-tittande

Godnatt! 


I väntan på en ...

Iphone 6.
 
japp, jag sitter på ett golv i lenox square, en av mina favorit malls här borta. Jag sitter här för att vänta på en iphone 6. Åkte hit för att köpa en 5a för jag trodde att man bara kunde beställa 6orna för att de var slut i affären, och telefonen skulle inte hinna komma innan jag ev åker hem. Men nu när vi kom hit såg vi den extremt långa kön för iphone 6 och här är jag, har väntat i kanske 1h, jag har väl ungefär 3 timmar kvar. William har åkt till träningen och som tur är får jag sitta här med hans telefon. Snart blir jag ägare till den nyaste telefonen!
 
Äntligen 

The maze runner och six flags

Söndag igen och min första tid framför datorn den här helgen. Vi har hunnit med en del, som vanligt kan väl bilderna få tala, blir så mycket mer spännande så än om jag bara ska skriva. 
 
Den mindre fina versionen av mig men på samma gång tillsammans med den finaste för mig, till vänster
 
Vi åkte till Atlantic Station och vandrade runt i affärer och på deras små mysiga gator
 
Åt god mat på en resturang som hette cheesecake nånting, och åt därför en cheesecake efteråt
 
 
Gick på biopremiären av The maze runner. Såg en skådespelare utanför biosalongen, justerbara stolar(fåtöljer) och mycket bättre bild och ljud. Bio i Atlanta vs. Heron City 1-0. Filmen var också bra, förvirrande i slutet men ändå bra, bortsett från det läskiga såklart. 
Igår var vi på Six flags of Georgia. Ett tivoli helt enkelt. 
 Vi blev blöta
 
Åkte upp och ner eller vad man ska säga, hängde med magen ner mot marken
 
Stod väl mest i kö den största delen av tiden, t.ex. fick vi vänta i 2h på att få åka den bergochdalbanan som är på bild ovan. Resterande tid under åkturen spenderades till att få x antal hjärtattacker när man trodde att William skulle slå i huvudet i ställningarna för att han var för lång. Ändå rolig dag!
 
Nu ska vi nog dra iväg och köpa en ny telefon åt mig.
 
Ha det så bra sålänge! 
 
 

Små komplimanger gör mycket


Invigde min nya klänning idag, älskar den. Helt vanlig egentligen men går man runt i skolan känns det bättre att ha den till shorts. 

Idag när vi var i matbutiken så fick jag höra av tjejen i kassan att jag var väldigt vacker och att personalen i butiken brukar prata om mig när jag kommer och handlar för att jag typ är fin. Man blir ju helt chockad, man får ju aldrig höra sånt av främlingar i Sverige. Utan att försöka låta som att jag skryter så får man höra sånt varje dag här. Igår frågade en dam vad två så vackra personer gör här i Atlanta. De säger både att vi är långa ( vilket ses som något vackert här) och att vi är fina. 

Det är egentligen inte så svårt att säga något sånt till någon, varför vågar man inte ge främlingar komplimanger oftare? Bara säga det man tycker utan att tänka så mycket? För utan att det krävs så mycket från personen som säger det, så kan det förgylla hela ens dag om man får höra det. Något att tänka på ! 

Har kommit igång lite med matlagningen också. Vi vill ju laga något ätbart men ändå ganska billigt. 

Igår blev det kyckling med klyftpotatis och vitlöksås, häromdagen currykyckling och ikväll blir det kycklingwok.  Mycket kyckling, men i helgen blir det kött! 

Ja, story of my life. Nu blir det en promenad runt sjön! 

Vi hörs ❤


Idag har vi:

Tränat 

Köpt TV

Bakat kladdkakemuffins med marabou oreo inuti 


Och sist men absolut inte minst, jag har kört bil SJÄLV här i USA. Wii framsteg 

All the little lights

Klockan är nu 10:45 och jag har redan varit vaken i 4h. Imorse tog vi oss upp och åkte till hallen, William sköt och jag försökte mig på lite gymnastik. Kan ju säga att sommarens uppehåll har gjort min kropp 5 år äldre ungefär. Kändes som att min ryggrad gick itu så fort jag gjorde en liten bakåtbrygga. 

Under morgonen har jag även gjort min vanliga frukost och kollat på paradise hotel. Frukosten här är väl inte så nyttig, även om man försöker.. Det blir en typiskt amerikansk macka som är ljust bröd, en med sylt och en med jordnötssmör och så gör man detta till en dubbelmacka. Har fått ett farligt beroende av denna onyttiga macka. Äter iallafall havregrynsgröt,( sån som ligger i påsar med olika smaker som man bara häller vatten i och värmer), även den ganska onyttig egentligen. En juice som ser ut som grön spya men smakar väldigt gott och är väl det nyttigaste på frukostbordet. Sist men inte minst min älskade kaffe, kan inte leva utan denna. Och en väldigt fin kopp också som vi fick varsin av mamma och pappa. Vi använder dom varje dag! 


Allt för mig just nu! Ska dusch och ta mig till matsalen för att äta lunch. Ha det så bra! Saknar alla där hemma ❤





Söndagskaoset

Valet är gjort, regeringsskifte och allt vad det innebär. Folk hatar, folk  protesterar, folk tycker till och många svenskar vill få sina åsikter hörda. Jag vill själv inte yttra mig för mycket för alla har olika åsikter och alla har rätt att ha sina åsikter. Blir bara spännande att se hur allt blir framöver.

I detta söndagskaos kan jag iallafall erbjuda bilder från helgen som snart är slut. 

Åt fredagsmiddag på mitt nya favoritställe panda express 

Åkte in till stan 



Turistade runt på Georgia Aquarium



Delfinshow



Mina favoriter 


Åt på ett hamburgerställe som hette The Vortex. Åt min absolut godaste och STÖRSTA hamburgare någonsin. Min innehöll hamburgare, pulled pork, bacon osv med pommes och coleslaw på sidan. DRÖMMEN. Om jag fick välja skulle jag vilja äta den varje dag ungefär 

En mindre fin matbild men så stor var den 


Eftersom vi numera har åldern inne provade jag även deras Vortex Scull Crusher. Något som man tydligen inte får missa. Den innehöll alltså rom, whisky, tequila, vodka och vin. Nät man druckit om den fick man behålla glaset. Så det gjorde jag och vinglade sedan runt på Atlantas gator.

Vi åkte till Lenox och kollade mobiler, fick hem 5 nya fynd från Victorias Secret. Otippat

På kvällen var vi hos Williams lagkamrater och delade ungefär 40 pers på ett vardagsrum och ett kök. Vi kollade på boxningsmatch och festade på deras sätt. Lite annorlunda kan jag väl säga, och som vit stack man ut lite. Men alla var väldigt snälla och jag hade jätteroligt. 


Idag har vi degat i sängen, haft skypedejter med både, Martin, Mario, min mamma och pappa och Williams föräldrar. Handlat massa mat och gjort allt det nödvändiga som att städa osv. 

Nu ska jag börja med middagen, currykyckling med ris. 

Vi hörs !



Friday night lights

Äntligen fredag ( säger tjejen som numera är ledig alla dar i veckan). Men fredag innebär ledigt för mannen min också. Under veckodagarna som gått har jag försökt få lite sol på min höstbleka kropp från balkongen, lagat supergod pestopasta med kyckling, bakat hallongrottor, tagit promenad och åkt runt i Atlanta osv. Längtar efter en ny telefon för nu kan jag knappt dela med mig av mitt liv här borta med min iPad. Nyttigt för mig att vara utan telefon, men snart står jag inte ut mer! 



Ser det inte gott ut? Dagen då Linda kunde laga mat. Alla kors i taket här tack! 


Bakade hallongrottor, ser mindre goda ut på bilden men uppskattades mycket av alla Williams roomies. 



Vi har köpt en chins-stång. Dags för mig att bli stark! Synd bara att jag har sån träningsvärk sen mina benböj och fällknivar som jag gjort här i brist på annat


William sover mest, hela tiden ungefär. Dag som natt. Jag däremot dricker kaffe, hoppar runt och har mer överskottsenergi än jag någonsin haft. 


Skypar en del med mina föräldrar, idag i en och en halv timme. Tänk att man måste åka över halva världen för att förstå hur mycket man tycker om dem och saknar dem. 

Igår blev vi fotade vid matsalen för när vi skulle prova något kaffe. Hon sa att vi var ett väldigt vackert par och att det inte är ofta man hittar två så snygga människor här. Det skulle väl komma ut på skolsidan eller något, kan väl visa bilden när den väl är uppe. Lär ju vara höjden av förnedring om jag känner mig själv och min fotogeniska sida rätt. 

Bilen är trasig förresten, batteriet är dött. Om vi hinner fixa det idag ska vi ta oss till Georgia Aquarium imorgon för lite turistande. Det ska vara världens största akvarium, måste vara värt att se. 

Oj, hatar när folk skriver långa texter, nu hatar jag mig själv...

Ha en bra helg alla vänner hemma i Sverige ! ❤

Hur ska det gå

Här glöms det bort att skriva . Mitt minne är kort att jag knappt minns vad jag gjort de senaste dagarna. 

Har gått lite promenader i skolområdet, finns extremt lite trottoarer här så man vet inte riktigt hur och vart man ska gå. Brukar iaf gå runt sjön vid Williams skola och runtom i området.


Pysslat ihop detta på väggen ovanför sängen. Lite blandade bilder på ställen vid vart vid osv. 

Försöker leka lite wifey, städar lite, bakade scones imorse och lagar lite middag. Snart är det dags att börja middagen, pasta med pesto och kyckling ! 

Men allt funkar bra, alla är verkligen jättesnälla här. Skulle bara önska lite mer sol när det ändå är så varmt...

Vi hörs ❤



Ikea och Atlantic station

Idag tog vi oss till Ikea för att köpa lite saker till rummet och köket. Vi kan ju säga att jag gick loss efter ett tag och var helt överlycklig över att vara där, medan William inte tyckte det var lika roligt efter ett tag.. 


Jag kunde inte sluta häpnas över hur svenskt allt är trots att vi är i Atlanta. Alla möbler hade samma svenska namn och många skyltar och texter stod på svenska. Vi var ju dessutom tvungna att äta swedish meatballs och handla kaviar och lingonsylt i den svenska matbutiken. 

Vi köpte lite förvaringsutrymmen till skrivbordet, en trådback till garderoben och lite andra lådor att ha i byrån, under sängen osv. Vi köpte dessutom den fina blomman på bilden nedanför, lite glas ( och vinglas & ett ölglas), en stekpanna och andra nödvändigheter till köket. Kändes vääääldigt vuxet iallafall! 


Efteråt stannade vi en stund vid Atlantic station som är ett shoppingområde kan man väl säga. Jag har undrat vart man hittar "stan" här i Atlanta så som vi har gator med shopping, och 
Atlantic station motsvarade väl vårt "stan". Annars går man bara runt i alla dessa malls som finns överallt. Gatorna var fina och mysiga , där strosade vi runt i 32 graders värme och jag köpte en fin liten svart klänning. 



Det var allt för idag ! Vi hörs ❤



11:34

Börjar lära mig det här livet utan iPhone, inget jag föredrar. Kan inte ta bilder eller någonting. Har iallafall återförenats med min iPad som väntade här. 
 
Halsen har blivit lite bättre. Sov igenom stora delar av gårddagen. Kanske 5-6h under dagtid, men det är väl det som behövs när man är sjuk. På kvällen åt vi på Moes och umgicks en del med hans rumskamrater. Idag drog vi till gymmet, William gymmade och jag strechade eftersom jag fortfarande är sjuk. Snart ska vi nog käka lite lunch och fixa försäkring på bilen. Så fort vi har försäkring ska vi till Ikea och köpa grejer till rummet. 
 
Kan även berätta att det är så varmt ute att man knappt vill vara ute. Är inte riktigt van ! 
 
Nej nu ska jag ta tag i livet. Vi hörs! 
Såhär ser väl gymmet ut ungefär ! 

Framme

Efter ett jobbigare avsked än väntat till mina föräldrar och en lång flygresa är jag äntligen framme i Atlanta. Har fått  en redig halsbränna eller ev. Halsfluss. Känns lagom surt att komma hit och knappt kunna dricka, äta eller prata. Vi har iallafall köpt lite medicin som jag hoppas funkar så man slipper gå runt som en Zombie första dagarna. 
 
Klockan är 22:22 här alltså 04:22 hemma. Är ovanligt pigg ändå, kan nog bero på mina tre, fyra sovtimmar och kaffekoppen jag drack för en timme sen. Men nu blir det nog att göra sig redo för läggdags! Behöver inte överdriva jetlagget och påfresta min sjuka.
 
Lycklig som är med honom iallafall. 
godnatt! 

1

  • Förtidsröstat √
  • Fått underskrivna arbetsgivartillstånd √
  • Åkt till mormor √
  • Tagit sönder telefonen √
  • Lunchat med alla vänner jag känner √
  • Städat? eh no
  • Packat? eh no
  • Kollat vädret för vad jag ska landa i √√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√
 
 
Vissa saker har prioriterats mer än andra. Igår hann jag med en del, både luncher på stan, utskrift av foton, tvätta kläder, säga hejdå till gympan (jobbigast av allt), gick en promenad med Maya och Bellan och kollade paradise med Lollo. Idag har jag försökt laga min trasiga telefon men det gick inte, jag har fått papper underskrivna av chefen, lunchat med angelica och frida, förtidsröstat och nu ska jag börja packa ordentligt. Kommer aldrig bara igång. Istället kollar jag på hur ovädrena ser ut där jag ska landa i chicago och atlanda, samt sitter här vid datan och vet inte vart jag ska börja.
 
Nerverna börjar smyga sig på, bara tanken på att man ska åka iväg och inte riktigt veta när man kommer hem. Att jag ska sätta mig på ett plan och göra något nytt. Det skrämmer mig samtidigt som det gör mig nyfiken och peppad. Det var ju det här jag ville, det ÄR det här jag vill. Nu ska jag bara se till att göra det precis lika bra som jag vill ha det.
 
Får se om man hinner med ett till inlägg inatt om man inte kan sova, eller om jag uppdaterar när jag är framme.
Det är nära nu.
 

En liten förändring

Om man haft samma header sen 2011 (om inte tidigare), och varit trött på den sen ungefär samma stund då jag skaffade den så kändes det som att det var dags. Är väl inte riktigt nöjd då upplösningen på bilden inte är den bästa. Fast allt är ju bättre än de bilder när jag står på händer och lipar som jag tog när jag var 17 år, right?
 
Nu får det bli såhär tillsvidare iallafall!

Heart's on fire

Har hunnit med mycket under min lediga dag. Tvättat, packat, lunchat på stan med Linda och Olivia. 


Fick med mig ett mineralpuder från makeupstore också. En sak från checklistan är klar. 

Efter lunchen åkte jag upp till Stockholm med pappa till vår kiropraktor och knäckte loss rygg och nacken lite. Köpte ett par solglasögon och vi hann fika lite med frozen yoghurt. 

Har dessutom hunnit ta en kaffe på stan med Lollo och Sebbe och tagit igen lite tid efter hon varit i Italien alldeles för länge. 


Och sist men inte minst har jag ätit en supergod middag hos Williams familj. Hämtat grejer till honom och fått umgås med familjen och Hector. Vi hann även med en skypestund med William tillsammans. Alltid lika mysigt och roligt att komma dit. Kommer även sakna den familjen när jag åker över. 

Nu ligger jag i sängen med sprängande huvudvärk. Antar att det är någon migrän eller att spänningarna i nacken släpper och tar ut det med huvudvärk. Hoppas den försvinner snart så jag kan sova! En ny ledig dag imorgon. Älskar semester ! 

Godnatt ❤️

3

Hela helgen har jag haft fullt upp. I lördags åkte vi utklädda till Norrköping, bara det lilla problemet att vi inte hade köpt förköpsbiljetter så kön var 5h lång, vi bytte om och åkte och shoppade i Norrköping istället.

Sen åkte vi hem och började förbereda kräftskivan. 

Sen kom alla och kalaset drog igång. 





... Och en utgång på vou 




Vad ska man säga? En toppenkväll! Gårdagen var dock mindre rolig. Jag har mått bättre när jag satte mig i en bil kl 8 för att åka till mormor i Falun. Men vi tog oss dit, umgicks med henne och åkte hem under kvällen. Känns iallafall bra att få ha träffat henne innan jag åker.

Nu är det måndag och det är bara tre dagar kvar tills jag åker. Jag ville passa på att sova länge men vaknade ändå sju och var pigg som aldrig förr. Dagiset har förstört mina chanser för sovmorgnar. Nu blir det städa, tvätta, packa osv. förhoppningsvis hinner jah träffs en och annan vän idag, sen blir det att åka till Stockholm för att träffa kiropraktorn och en middag hos familjen Asplund. Tror att min måndag blir rätt bra ändå. 

Puss ! 




RSS 2.0