Frozen yoghurt



När jag klev ut från gymmet skickade William en bild på världens godaste frozen yoghurt, vi började sukta efter en frozen yoghurt. Så efter en god middag (fläskfilé med banan & currygrädde med potatismos) bestämde vi oss för att åka till en frozen yoghurt bar till efterätt. Vi körde i 40 minuter till andra sidan Arlanda.  Lite besvikna var vi allt från det förra stället vi var på. Men det var ändå gott! 

Nu blir det läggdags, imorgon är det fredag och min sista helg närmar sig. Ångest och lycka på samma gång. Antar att jag har schizofreni eller något.

Godnatt !

Pannkaksfrukost



Det här är stunderna jag älskar. Vaknar upp i lagom tid och lyxar till min frukost framför Gilmore Girls. 

Tacka gudarna för att gymmet ligger några hundra meter bort efter detta!

Onsdagsmiddag



Efter Williams Econ-test och min timme på löpbandet lagade vi en god och enkel middag. Kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter. Får passa på att göra middagarna så mysiga som möjligt innan jag åker hem. Blivit så van att vara med honom att man aldrig vill vara utan igen. 

Tunga ben



Efter att inte ha gymmat på två månader var min träningsvärk efter i söndags inte nådig. Det gjorde inte saken bättre med det där pilayo-passet med brutala benövningar. 

Igår invigde jag iallafall min nya träningströja från inget mindre än wal-mart. (Väldigt dyr ca 70kr). På detta gym får man nämligen inte bära linnen, vilket är de enda träningströjorna jag har ungefär.

Vi har redan hunnit laga katalysatorn på bilen idag, det väntas ett träningspass och en god middag.

Ha en bra onsdag !

22:55


Dagen har spenderats med en promenad i det 30 gradiga solsken vi haft idag, umgåtts en del med Williams lagkamrater + Liz, skypat med mor och far (bokat nästa resa hit). Åker redan 15 december - 2 februari som det ser ut nu. Har dessutom haft ett två timmars skypesamtal med matilda om allt mellan himmel och jord. Tränat på löpbandet och gått på något pilates/poweryoga pass.  Köpt en ny träningströja och ätit god mat ( bilden ovan). 

Känns skönt att saker blivit gjorda idag. Att jag har en flygresa hit trots att den tyvärr inte är samma som Williams familj åker med. 

Nu är det snart bara en vecka kvar. Längtar efter er alla. Mina föräldrar, vänner, gympan och alla andra. Ses snart ❤️

Tre idioter i Asien



Nu har de åkt till Asien. Att jag skulle lämna dem kändes jobbigt men Inte liks jobbigt som att de lämnar mig. Vi har redan varit utan varandra i två månader för att jag är här, nu missar vi varandra med en vecka. Delvis är det pga deras resa som jag vill vara här ännu mer. Om inte mina två bästa vänner är hemma, vad har jag då att göra hemma?

Deras resa börjar i sri lanka, fortsätter mot Thailand, Malayisa, Singapore, Bali och slutligen Australien. Deras reseblogg kan ni läsa här: 

Www.treidioteriasien.blogg.se 



Skyview





Kvällen har spenderats i downtown. Vi åkte detta paris-hjul som vi kallar det, här borta kallas det ferris wheel, oklart varför. 

Det var lite mer än en timme kö men det var det värt. Man åkte runt några varv och såg massor av staden. Älskar fortfarande att turista runt, finns så mycket att se här i Atlanta. 

Fotbollstjejerna har fest några kvarter bort, planen var väl att gå dit men klockan är redan mycket och tant Linda vill sova. Har bakat fler av dessa chocolate chip woopies så jag och William kan få i oss lite fler kalorier 

Ha en bra söndag ! 

Oktobervärme



Att vi om några dagar är inne i november märks inte här, inte alls. Här lyser solen och jag går runt i shorts. Det här med årstider behöver inte jag. Sommar allt jämt känns ändå helt okej. 

Dock skulle jag gå till gymmet och var övertaggad och självklart var det stängt bara för det. Så nu blir det att laga en god köttpasta och sen troligtvis åka in till stan. Vi hörs!

Det här är mitt liv



"Det här är mitt liv, det här är mitt jobb. Det här är min tid och mina val som jag har valt dom"

Så sjunger Melissa Horn i en av sina låtar. Hon som har låtar som passar till allt. 

Det är egentligen ganska sjukt. Staden ovanför är den jag "bor" i just nu. Det känns som att jag bor här nu. Fortfarande en ny stad med mycket nya främmande saker. Jag hade en önskan för det här "läsåret" som William går i skolan och det sista året innan jag börjar plugga. Jag ska göra något annat än att bara vara hemma. Jag vill vara här mer än i Sverige. Än sålänge har det blivit så och jag kan se att det fortsätter så även i vår. Jag vet fortfarande inte riktigt när jag åker hit igen. Kan bli redan 15dec, eller hur länge jag ska stanna. Kanske blir till början på februari. 

Allt är fortfarande oklart men jag trivs här. I år kommer jag ha två ställen att leva på, Sverige och här. Älskar båda på sina sätt men Sverige kommer jag ju bo i under hela mitt liv så varför inte passa på att leva här borta?

Under löven



Fredag. Väckte honom med pannkaksfrukost. Läkarbesök- benet sitter rätt och han slipper operation. Jag har varit på gymmet och sprungit bort massa onyttigheter. Kollat flygresor och slår mig själv i huvet för att jag inte bokar i tid. 

Summa kardemumma ungefär. Har en infektion i ögat sen fransförlängningen så folk vågar inte kolla på mig. Förhoppningsvis är det inte ebola.

Puss och kram 


Top 1 med dessa



Vakna på morgonen och faktiskt se ut som en tjej. Wooohoo

Ögonfransförlängning





Japp. Det här är vad jag spenderade min tid med idag. Två timmars blundade för att få fina ögonfransar. Jag är jättenöjd! Dock känns de för långa igen, antar att det bara känns så i början. William däremot tyckte inte om väntan lika mycket. 30 minuter ifrån med bil ville inte jag köra så han fick följa med och sova i bilen stackaren, men även han tyckte fransarna blev bra, till och med bättre än förra gången!

Hemska bilder ovanför men det är de enda bilderna jag har än sålänge på fransarna. Stället jag gjorde de på heter Geniewink. Jättemysigt rum med en supersnäll tjej. 

Allt jag har att säga just nu antar jag, vi hörs !

Victorias secret


 
Igår shoppades lite nya träningskläder, ett par nya träningstights och en sport-bh. Fick dessutom en gratis träningsväska med mig! 

Älskar ryggen på sportbh:n. Nu ska jag ta mig till gymmet och prova mina nya träningskläder och springa bort gårdagens kakor. Vi hörs!



Chocolate chip woopies

Igår hittade jag ett recept på chocolate chip woopies från en tjej som gick i min grundskola. Det är chocolate chip cookies som man sätter ihop med nutella emellan. Lika onyttigt som det låter. Det var extremt gott men nästan för mycket för vår smak. Så fort vi tagit en kaka insåg vi att vi inte ska äta sånt här skit något mer, så det här får bli min sista bakning på ett tag. Tråkigt goda dock!




The small things



Idag blev en sån där slö-dag. 
Jag har därför spenderat min måndag med att sova till klockan 12 och bara göra ingenting. Det som toppade min dag är att det är sex and the city maraton på TV. Gjorde mig en god kopp varm choklad och njuter. Bara två veckor kvar här, tiden går allt för fort!

Ännu en helg

Tror inte det går att förklara hur trött man är efter bara två dagars slitjobb. Helgen har gått alldeles för snabbt ! Såhär fint var det kl halv åtta imorse bör jag var påväg till jobbet iaf. 

I fredags var jag ledig. Tanken var att jag skulle åka till stan och göra fransar men William hade tid hos ortopeden kl 8 och där fastnade vi i två och en halv timme och missade min franstid. Under torsdagens träning fick han en smäll på handen vilket gjorde att benet i ringfingret bröts inne i handen. 

Det blir 8veckor med gips och de ska kolla om en vecka så att benet inte har hamnat fel, isåfall blir det operation. Sån himla otur, tycker synd om honom. Vi tröstade med pannkaksfrukost på Ihop och på kvällen såg vi en basebollmatch för funktionshindrade. 

Igår jobbade jag som sagt hela dagen och på kvällen åkte vi till Stone mountain och kollade på deras lasershow mot berget.


 Trött som jag var så sa jag något om att jag var sugen på frozen yoghurt. Rätt var det är har han kört över halva Atlanta för att jag ska få äta frozen yoghurt. Den killen alltså. 


Efter det gick vi på bio, jag fick välja och det blev "the best of Me". Den vad bra men kvällen avslutades med en sen hemgång då det var helt stopp i alla 7 motorvägsfiler i ca 2h pga en krock. 


Idag har jag bara jobbat, vi lagade god fläskfilépasta till middag med en Caramel cheescake från jobbet till efterätt. Ledig imorgon, så skönt!


 

Nu blir det läggdags!

11:06



Godmorgon ! 

Idag gick jag upp samtidigt som William, körde honom.till skolan och åkte till gymmet. Känns ändå sjukt enkelt att ta sig dit, måste bara skaffa modet att vara i gymmet också och inte bara på löpbandet. Har kommit på att en timmes träning går så mycket snabbare om man kollar på paradise hotel under tiden! 

Sitter nu med min morgonkaffe och ska möta upp William i matsalen om en stund, Ikväll blir det jobb vilket inte ens känns jobbigt, enda jobbiga är att jag missar trupp-em men jag antar att jag överlever !

Imorgon är det fredag och jag ska fixa mina ögonfransar. Hörs då!

Tacos



En av de saker jag har saknat här är riktig tacos. Idag fick jag nog och har nu lagat tacos, med kyckling istället för köttfärs. Är helt frälst av maten. Hur kan något vara så gott? 

Fin kväll på campus

Såhär fint är det ute just nu. Älskar det 
 
Idag slapp jag jobba i princip. Vi var två på samma position så jag sa att jag kunde åka hem för den andra tjejen ville jobba. Istället har jag skypat med mamma, Lollo och Anki typ hela eftermiddagen och dessutom varit på gymmet igen. Ledig imorgon också. Börjar få lyxa lite med ledigheten nu igen! 

Teneriffa




Nu är resan bokad, bara några dagar efter att jag kommit hem åker jag och mamma till solen en vecka. Längtar efter att få sola och bada i värme, nu lever jag bara i den. 

Längtar 

Pannkaksfrukost



William har två dagar ledigt som ett kort höstlov så vi passade på att äta en tråkigt god pannkaksfrukost på Ihop och jag provade på gymmet i skolan medan han spelade basket med killarna. Köpte ett medlemskap och gymkort i en månad för endast $25 vilket är grymt bra. Nu får vi bara se till att jag tar mig dit också. Började med en timme på löpbandet idag iaf, 40 min löpning och 20 min uppvärmning och nedvarvning. 

Får se vad vår lediga kväll har att erbjuda, min mage suktar efter tacos... 

Vi hörs!

We can dance until we die

Igår eftermiddag hängde vi i hallen. William sköt och jag tränade och strechade. 

Gick till planen och såg herrarnas fotbollsmatch från skolan.

 På kvällen gick vi ut tillsammans med två från Williams lag samt fotbollslagen både killar och tjejer. Vi gick ut på Flipp-flopp och Opera. Båda var väl roliga, Opera var väl lite mer fancy, hade iallafall jätteroligt. 




Men mindre kul var det idag. 


Godnatt 


Pedikyr


 I torsdags åkte jag William och paddy (en i laget) till applebees och åt. Svårt med middag när inte frugan är hemma antar jag! 

Vi pedikyr och manikyr och bara tog det lugnt hela kvällen. Köpte en madrass gjorde vi också, för den här sängen är förjävlig utan madrass. Nu kan man sova som en prinsessa igen! 

Nu måste jag snart göra mig i ordning ( man kan inte kliva in i sin onepiece nyvaken och oduschad som man kan göra på sina andra arbetsplatser). Ikväll blir det nog att prova atlantas krogar tillsammans med tjej och kill fotbollslagen, blir nog kul! 

Ha en bra helg ❤️

All kärlek till frukost



Här äter man egentligen pop tarts (chokladmackor med marshmallows) oh peanutbutterflingor. Här är mitt försök till min vanliga svenska frukost hemma. 

Älskar att bara ha 100 år på sig under frukosten, Sova till 11 och bara gå runt i sovkläder i några timmar innan man tar tag i livet och åker och jobbar. Känns inte så tokigt att jobba idag, Ledig imorgon igen. Då är planen vi ska gå pedikyr och sen ska jag försöka göra fransförlängning igen. Saknar ändå mina långa fransar.

Ha en bra torsdag!

Day off



Ledig dag innebär att få sova till 12, väcka kärleken med amerikanska pannkakor, skype med mina föräldrar och dega i sängen framför paradise hotel och andra tv-program. 

Idag ska jag nog ta mig till skolans gym och se om jag kan skaffa ett månadskort. Dags att börja skaffa lite mer muskler och sluta ha den amerikanska kroppen om jag åker till Teneriffa 4 dagar efter jag kommit hem. 

Fick dessutom veta att jag får vara ledig på fredagar, lycka ! 

Vi hörs!

Linda + sol och värme = sant



Har nyligen bokat om hemresan. Då är det dags för mig och mamma att kolla på en ny resa eftersom det inte blir Barcelona. Istället tänker vi en vecka någonstans på Kanarieöarna. Får se om det blir Teneriffa, Fuertaventura eller något annat bra. Aldrig varit på där så det kan nog bli bra ! Får aldrig nog av solen 

Tårtkalas



Såhär ser delar av tårt och kakdisken ut, helt underbart gott ! Idag skulle varit min lediga dag men eftersom William är upptagen hela dagen så sa jag att jag kunde hoppa in 10-16. Bara 6 timmar. 

Det börjar rulla på nu, jag hänger med och cheferna blir imponerade av mig säger dom. Kul att höra! Idag kommer 100 brandmän in över lunch, blir nog lite stressigare då... Ha det bra ! Puss 

För när man ser att det blöder, ja de är först då det gör ont




Eftersom jag aldrig varit borta såhär länge förut så känner man självklart en viss saknad. Bara för att jag är på andra sidan jorden har jag inte glömt er, här är ett litet inlägg om hur mycket jag saknar er. 

Min familj är nummer ett. Det har aldrig gjort så ont att lämna dem som när jag åkte ifrån dem på Arlanda. Tänker ofta på hur till och med min älskade pappa grät. Trots att jag inte är hemma så ofta och kanske inte uppskattar allt de gör tillräckligt så har jag insett hur mycket jag tycker om dem när jag är utan dem. Min stora trygghet 


Mina favoriter Angelica, Frida (och även Ida) som jag kommer vara utan längst. När jag kommer hem har de precis åkt iväg på sin stora backpack-resa i Asien och Australien. De som jag jämt kan åka till och bara göra ingenting, vilket jag gör ungefär varje dag när jag är hemma. Vill inte ens tänka på hur länge jag måste vara utan dem 


Mina älskade tjejer, ungar, barn, gymnaster. Mina 20 tjejer som jag träffat minst 3ggr i veckan i 6 år och som jag dessutom spenderade den bästa avslutningsveckan med nere i Italien. 


Mitt egna lag som jag både tränar, festar och umgås med. Här är endast några i laget med men jag menad självklart allihopa.


Min älskade Adhd kompis Louise som gör mina dagar på dagiset och även utanför


Världens bästa tjejgäng, har nog aldrig så roligt som när vi är allihopa.



Mina älskade kollegor (finns flera än på bilden) , och världens bästa jobb. Saknar alltså att få jobba där, och jag saknar mina boenden 

Williams familj, den andra familj jag spenderar väldigt mycket tid med under sommaren men även någon gång i månaden när han inte är hemma. De som jag även ska fira jul och nyår med här i USA


Mina tre tjejer jag gärna har en tacokväll med när jag kommer tillbaka, saknar även vår välbehövliga resa till Turkiet förra hösten


Saknar självklart: min bästa vän genom tiderna

Det finns många flera såklart! Williams vänner (Martin och Mario t.ex, mina trogna läsare ) alla kollegor, alla i gympan osv. Så känn er inte bortglömda. Ingen desperat saknad, men jag tänker på er då och Flygresan är ombokad, den 5:e November landar jag i Sverige och får krama er igen. Tur att jag har min stora trygghet här, han är ungefär allt jag behöver i mitt liv, tillsammans med er såklart !

Sunday-funday



Det här är mitt läge just nu, Kom hem från dagens arbetspass för ett tag sen. Det här är väl det bästa med att jobba på sitt sätt, när man känner att man förtjänar att bara lägga sig i sängen med en kopp kaffe och mackor och bara kolla på en film. 

Gårddagen var riktigt bra, vi tog oss till downtown där vi åt på Kevin Rathbun Steakhouse. Vi var väl inte beredda på att det skulle vara ett så "fancy" och dyrt ställe, men det var helt klart värt priset. Det var extremt fint där inne och jag var helt frälst av maten. Brödet var underbart och köttet.. Herregud. Vi köpte en steak för två, måste varit det bästa köttet jag ätit. Det smälte i munnen. 

Här är maten vi åt och en bild på restaurangen



Efter vår goda middag gick vi på bio lite impuls i Atlantic Station. Utan att veta det köpte vi VIP-biljetter och fick gå in i VIP sektionen. Där kunde man köpa mat och alkohol och ta in i salongen. Stolarna var som Recliner-fåtöljer så man kunde liksom ligga ner med sitt lilla bord som man kunde dra till sig. Heron måste steppa upp. Visserligen var det ISKALLT inne i salongen så vi frös hela filmen. Filmen vi såg var "Gone girl" med Ben Affleck, den var mest sajk och lång men helt okej. 


Det var allt för sålänge, börjar sent imorgon 16-22, känns skönt med sovmorgon. Dags att laga någon god mat och gosa ner sig framför en film med mannen i mitt liv (som dessutom städat och köpt skohylla och matta idag). Underbart! 

Vi hörs mina vänner 

4 oktober


Köpte en ny tavla idag, fin va? 


Hej mina vänner! 
Mina ben är helt slutkörda efter bara två dagar i resturangen. Gårdagen var lång, var där i 11 timmar sammanlagt, min första dag liksom! Men visst är det kul att ha fått jobb! Ungefär alla är jättesnälla.

Har ju varit extremt bortskämd på mina andra arbetsplatser så det är bara att acceptera att alla jobb inte är lika enkla. Det kommer vara extremt lärorikt att jobba här och jag är helt säker på att min engelska kommer bli mycket bättre. Känns dock väldigt konstigt att vara upptagen efter en månads semester liksom! 

Eftersom jag fått en anledning till att stanna kommer jag att stanna. För en månad sen idag kom jag hit, och om en månad idag åker jag hem. Känns skönt att få stanna längre men ändå ha en bestämd hemresa.

Och förhoppningsvis hinner jag klämma in en solresa med mor min under de 1.5 månader jag är hemma innan jag ska tillbaka igen. Det värsta med allt är väl att jag inte hinner träffa mina närmsta vänner innan de åker på sin resa till Asien i 6 månader. Något som resulterar i att vi kommer sammanlagt vara utan varandra i 8 månader. Men mer om hur mycket jag saknar alla i ett annat inlägg, vill inte glömma bort någon. 

Nu ska vi göra oss redo för att äta en lördagsmiddag ute, vill ju ändå "fira" att jag fått jobb. 

Ha det så bra allihopa ! 

En bättre dag

Tog en promenad innan jag skulle möta William i matsalen. Utan någon som helst redigering så ser det ut såhär vid sjön på kvällen. Hur mysigt som helst. Och vid en liten trappa och scen som finns vid sjön står det folk och sjunger jättefint. Så himla speciellt här borta ! 

Imorgon börjar helgen, får se vad den har att bjuda på! Puss 


The last song

Har precis suttit och snyftat igenom denna film. (Vet att jag är 100 år efter med att se den). Jag är så otroligt svag för töntiga romantiska filmer. Förstår inte hur jag kan känna så mycket för en film och för vad dom i filmen känner varenda gång ... Älskade den iaf! 





Med ena foten utanför



Idag åt vi kycklingwok till middag, oerhört lätt men ändå supergott! Man förväntar sig inte att mat ska vara så gott när jag är den som lagar. 

Idag spelar one direction i Atlanta, fick veta det imorse och nu är biljetterna slut.. William hade ändå inte kunnat följa med pga skola så alternativet hade varit att gå själv, så jag fick skippa det! 

I övrigt har jag inte så mycket att berätta just nu, får se hur det går med resturangen, annars får vi se om jag är hemma på onsdag! 

Uppdaterar när jag vet mer, puss !

RSS 2.0