2016


Nu var det ett tag sen sist, igen. 
 
Ett nytt år har precis börjat och jag är i San Francisco för en femte (!) gång det här året, eller ja... numera förra året. Har haft så fullt upp på senaste tiden att jag helt glömt bort att jag ens har en blogg. Men som tur är så brukar jag komma på det vid årskiftet och skriva något för att sammanfatta året. Då kan jag alltid gå tillbaka och kolla i början på januari för varje år och se vad som hänt under året, eftersom mitt minne inte är det starkaste jag har. Här kommer iaf en kortare genomgång av året!
 
Januari
Inledde året med ett lyckat nyårsfirande hos Victor och Linn med alla vänner. Spenderade många dagar med plugg som bilden visar och tentade av första terminen på universitetet. Började fortsättningskursen inom AKPA och åkte till Linköping en helg med Anniken för att hälsa på Cecilia. Köpte även en ny bil som förvånansvärt fortfarande fungerar.
 
 
 

 
Februari
Hade en hel del i skolan första tiden av månaden. Firade iallafall Matilda, hade några bra kvällar med mina klasskamrater och tränade en hel del. Vid mitten på månaden åkte jag till San Francisco för första gången efter att William flyttade dit. Hade turen att få vara där en hel månad men också oturen att få dela den månaden med hans mindre roliga roommate. Fick turista massor och plugga utomhus i parken.
 

Mars
Fortsatte min semester i USA de första två veckorna i Mars. På springbreak åkte vi söderut, hälsade på Kristin i LA och mötte upp Williams lagkamrater i San Diego. Väl hemma fortsatte jag med det vanliga livet med- jobb, skola & träning.

April
Spenderade i princip alla dagar med mina fantastiska klasskompisar, vi började sitta ute och se det goda ur studentlivet. Vi var till och med så bra att vi var klara långt innan deadline och jag bokade om min resa och åkte tillbaka till William en vecka tidigare än planerat. Väl där fortsatte vi turistandet, cyklade över Golden Gate-bron och var även på någon bal i skolan. 

Maj
Kom hem från USA och var ovanligt deprimerad över att vara hemma och för att jag inte skulle träffa William på länge. Mamma räddade situationen lite med en spa-kryssning till Finland. Spenderade även en toppenkväll med mina kollegor som ett plåster på såret. Största delen av månaden spenderades med att skriva en B-uppsats med mina tjejer, något som trots allt inte var så dåligt eftersom jag var med dem. Resterande tid gick åt middagar med vänner, träning och familj. 
 
Juni
 Började månaden med att lämna in B-uppsatsen och fira sommarlovet. Åkte bland annat till Gröna Lund och firade Linn. Jobbade en hel del och hittade på roliga saker med jobbet och i största allmänhet. Allting gick mot ljusare tider som det alltid gör på sommaren. En påbörjad resa till Riga med Williams familj avslutades hastigt och olyckligt, men vi hade tur i oturen och allt gick trots omständigheterna ganska bra. Hade en väldigt bra midsommarhelg ute på Resarö tillsammans med massa fina vänner. 
 
Juli
Juli inleddes med en väldigt rolig full moon fest. På jobbet hade mina brukare semester vilket innebar massa roliga utflykter på arbetspassen. Juli bjöd på en hel del roliga och mysiga kvällar. William kom också hem efter en oändligt lång tid ifrån varandra, det firades med en riktigt lyckad dagsfest hos Marcus. William fick även med sig värmen hem och de sista dagarna i Juli spenderades på stranden. 
 
Augusti
Det lediga livet med sovmorgnar och all tid i världen blev allt mer bekvämt. Vi åkte till kolmården en dag, åkte till skärgårdsvåfflan och hade en dagsbåtutflykt till Skanssundet. Vi åkte på en minisemester till Gdansk med Williams familj, en semester med god mat, turistande och några drinkar för mycket. Hade även en väldigt bra födelsedag där jag fick en gigantisk minion, brunch och födelsedagsmiddag med mina vänner. William fick även använda sin julklapp och provade köra Ferrari innan det var dags för honom att åka tillbaka till USA.

September
Jag började plugga företagsekonomi i Eskilstuna. Gav det ett försök till en början och gick på en nollning med barrunda. Insåg fort att Mälardalens högskola inte var som Stockholms universitet men överlevde det ändå. En rolig kräftskiva med jobbet och en hel del träning var början på månaden. Bokade spontant en resa till William och flög dit i mitten på september. Fick prova bo i huset dit han flyttat, det var sjukt varmt och jag spenderade de flesta dagarna i solen. Vi gick på vår första basebollmatch, åkte till stranden och hade två väldigt bra veckor. 

Oktober
Spenderade oktober hemma då vi hade obligatoriskt hela tiden. Insåg hur extremt krävande företagsekonomi var och hur dåligt jag tyckte mälardalens högskola arbetade. Tog dessutom lite vatten över huvudet då jag samtidigt valde att jobba över 100 timmar i oktober. Trots allt det hektiska lyckades jag pricka in två roliga utgångar, en inflyttningsfest, en god middag med pappa, en del tacokvällar, en gympatävling och massa träning. Matilda flyttade dock till Toronto vilket var lite tråkigt såklart, men vi fick en bra avskedskväll iallafall. 

November
Månaden började med att min bästis bestämde sig för att komma hem, efter alldeles för många månader ifrån varandra. Hon vände på all skolstress och gjorde mig så himla glad. Dock hann vi bara ses i några få dagar innan jag skrev tenta och flög till William. Han var visserligen väldigt upptagen under dagarna, vilket gav mig tid att få plugga och bara ta igen allt efter oktober. Flög även till LA och hälsade på Kristin över en helg. Vi hann med massor och det var skönt att få se den mindre turistiga biten av LA och mer få uppleva hennes "vanliga" liv. Väl hemma igen började skollivet direkt men jag hann också krama Angelica några dagar till innan hon åkte tillbaka till Australien. 
 

December
December visade sig vara en väldigt hektisk månad igen. Alla på jobbet blev sjuka eller var bortresta och jag gick från att jobba 55 timmar till 105 timmar i december istället. Dessutom hade skolan en hel drös med arbeten under december månad. En salstenta, en hemtenta och tre massiva grupparbeten. För att göra det ännu lättare hade jag dragits med en värdelös grupp hela terminen där alla visade sig ge upp i december och jag fick göra i princip allt. Det var iallafall väldigt fint vinterväder i Sverige och jag fick äta ett gott julbord med jobbet och ha en väldigt bra tapaskväll med mina kollegor innan jag skrev min sista salsenta i Eskilstuna och flög till William igen. Vi firade jul i huset och han blev magsjuk. Jag har skrivit klart min hemtenta och vi har firat ett lugnt nyår med trerätters och såg fyrverkerier från toppen av Twin Peaks. Ett perfekt avslut på 2016.
 


Och nu är vi här, 3 januari 2017. Jag sitter på Starbucks och har all tid i världen. WIlliam har sin första match för året ikväll och jag är nästan nervös. Det är så nyttigt att få skriva en sån här sammanfattning av året. Dels för att ha något att kolla tillbaka på om några år, men också för att själv skapa en uppfattning om hur året faktiskt varit. Det klart man inte tyckte att året varit så fantastiskt när jag var mitt uppe i jobb och skolstress, då är det svårt att vara tacksam över något. Jag var till och med trött på att resa fram och tillbaka till USA. Men när man sätter ihop hela året i ett inlägg så ser man att den dåliga biten var en sån liten del av allt det bra. 2016 var ett bra år på många sätt och alla resor till USA är ju givetvis det bästa.
 
Nu kan jag bara se tillbaka på 2016 som ett bra år, men också veta att 2017 har väldigt mycket att ge. Jag ska äntligen få plugga distans och få vara hos William under hans tre sista månader på college. Det ska bli så skönt att få avsluta hans 4 år på college tillsammans. Min familj och Williams familj kommer hit i maj till hans examen och sen får vi se vad som händer. Hur som helst vet jag att det blir bra.
 

RSS 2.0