Sista veckan

I söndags var en bra dag på många sätt. Vi båda var lediga och vi hann med enormt mycket ! Vi städade hela rummet från topp till tå. Sen åkte vi till IKEA och åt lite svensk mat. 


Vi fick även med oss ett och annat från affären. En palm, nytt tallrik-set, vit tvättkorg osv. 


Efteråt åkte vi till Atlantic station och åkte skridskor. Riktigt mysigt i det fina vädret men jag hade glömt bort hur ont det gör i fötterna. Både jag och William överlevde utan vurpor även om vi inte var de vassaste skridskoåkarna direkt. 



På kvällen firade vi lite av Williams match igår. Det firades på Applebees med lite middag och en margarita. Det som fick bli ett bra avslut på dagen. 

Här om natten ringde brandlarmet då Gideon hade glömt sin mat på spisen med högsta värmen på. Kan ju säga att han och det han gör är nog det enda jag inte kommer sakna när jag åker hem. Så ja, hans kastrull tror jag brann och hela lägenheten var täckt i rök. Kan även tillägga att han lämnar ALLTID sin mat på högsta värmen och går iväg. Han har även fått mikron att brinna tidigare. Och för er som vet hur jag reagerar när ett larm går igång förstår ni att detta var inte det roligaste för mig men vi överlevde och allt gick bra så det gjorde inte så mycket !

I måndags träffade jag Kristin, vi gick runt i Atlantic station och lunchade på ett ställe med jättegod mat! 

I tisdags åkte jag till bilverkstaden och lagade bilen, pratade med matilda och på kvällen tröck vi i oss frozen yoghurt tills vi nästan spydde ! 


I onsdags var det match och den var riktigt kass faktiskt, hade sällskap av Darina vilket var roligt iaf! Igår spenderade jag precis HELA dagen med att prova olika ögonfransar och ta bilder med hon som gör dem. Det var jobbigt och tog längre tid än väntat men nu har jag nya fina fransar igen iallafall! 

Nu är det inte långt kvar till hemgång och ångesten är inte nådig. Visst att jag saknar er där hemma men det är väl ändå uppenbart att jag vill stanna? Men det blir nog bra när jag är hemma iaf. Ses snart iallafall Sverige !

Williams(!) påhitt med snäckorna och sanden från Florida. Blev jättefint!! Pussar och kramar 

Godmorgon torsdag



Hola! Uppdateringen har varit dålig med tanke på hur ledig jag har varit de senaste dagarna. Har ett inlägg färdigt med lite bilder och sånt sen helgen men det får dyka upp ikväll när Ipaden vill samarbeta. 

Nu ska jag vara provmodell för olika ögonfransförlängningar hos tjejen som brukar göra mina fransar. Hon provar lite nya sorter, tar för och efter bilder samt avslutar med att göra ett fullt set av mina vanliga fransar så jag ser lite fräsch ut igen. Blir nog bra

Hörs i eftermiddag!

Vinst


PPå kvällen har jag fikat och umgåtts med Adriana och nu senare på kvällen tänkte jag och W åka iväg och äta någonstans för att "fira" hans bra presterande på matchen. Men klockan blev så mycket och vi är lite pensionärer... Hamnade i mataffären där vi köpte kakor och mjölk och nöjde oss med det. 

Imorgon är vi båda lediga, Planen är en städdag med lite skridskoåkning och middag! Förhoppningsvis lite skype med våra familjer också. 

Nu blir det nattedags. Sov så gott 

Friyay



Sitter och väntar på William som klipper håret. Det är fredag och jag är mer sliten än vanligt.  Hoppas på att dagiset vill ha mig. Annars får vi se hur vi gör, men det löser sig alltid. 

Livet



Måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Alla dagar är bra på sitt sätt med honom. Även att sitta på golvet och äta thaimat och dricka konstig kolsyra blir bra. 

Bara jag har honom 

-



Det ni skådar ovan är min oerhört goda sallad jag fixade till lunch idag! Igår vann William och deras match vilket var väldigt bra för deras placering i "ligan". Nu blir det lite gym med William! Hörs❤️

Söndagsmode



Efter alldeles för få timmar sömn överlevde jag en hel dag vaken igår! (Brukar vanligtvis sova mitt på dagen). Såg andra halvlek av williams match, de vann och William spelade bra. 

På kvällen umgicks vi med Cameron som var här och hälsade på. Tillsammans med Paddy, Rich, Iggi och Tennistjejerna gick vi ut i Buckhead. Blev en barrunda som det brukar bli men det var kul! Var extremtrött bara pga sömnbristen men jag höll mig vaken tills vi hamnade på waffle house iallafall. 

Nu har William åkt till North Carolina där de spelar match imorgon. Ska göra mig i ordning för att åka och slita lite. Tio koppar kaffe först bara. 

Hörs en annan dag! 

Atlanta



Förälskad i den här staden med alla höga hus. Undra hur bra jag skulle må i New york då? 

Idag har jag hunnit skaffa gymkort, gymmat (alltså varit ensam och faktiskt använt maskiner). Är väldigt stolt över denna stund och William med, är alltid så feg och vågar inte gymma själv för jag är rädd att jag gör fel eller så. Men steget är taget!!!

Efter det åkte jag och plockade upp Kristin, Vi åt lunch på Whole foods market och åkte upp i Westinhotellet till deras toppvåning och kollade på staden från 75e våningen. Älskar sånt ! Nu börjar min tråkigare fredag med lite slitande mellan 17-02, men har en ledig kväll imorgon där jag hinner se Williams match. Trevlig helg allesammans !

Små funderingar



Dagarna går och ångesten kryper närmre, närmre och närmre. Medan min kära vän Louise räknar ner dagarna tills jag kommer hem sitter jag med en klump i magen som blir större och större ju närmre hemresan jag kommer. Jag vill aldrig åka härifrån känns det som. Trots att jag vart här i en månad idag känns det som att jag precis kommit hit. Vi har rest, William har vart ledig från skolan och allt har bara gått så snabbt. Nu har jag landat igen och från och med denna stund skulle jag minst vilja ha två månader. Gärna längre. Har man varit här i två månader sist vill man vara här ännu längre nästa gång. 

Samtidigt kommer funderingarna, vad gör jag egentligen? Jag älskar det här men jag hoppar fram och tillbaka, förväntar mig jobb när jag kommer hem. Längtar hit och längtar dit. Jag vet att detta inte kommer fortsätta länge till. Antingen stannar jag hela tre månader till mitten på mars, åker hem och stannar hemma tills William kommer hem. På så sätt "tjänar" jag 6000kr genom att slippa betala en till flygresa. Men å andra sidan kan jag inte tjäna storkosing som man kan i Sverige, och åker jag hem kan jag och William kanske åka några dagar till new york eller så i maj. 

Högskoleprovet ska iallafall bokas nu, pluggas SKA det göras i höst. Vad, vart och hur är ännu oklart. Drömmen vore nog en HR-utbildning på distans så jag kan bo här och plugga i tre månader per termin. Friheten att kunna vara vart jag vill samtidigt som jag studerar skulle vara bra. Jag önskar bara att man kunde komma på en extremt stark plan på hur man vill ha det och hitta motivationen till det. 

Allt jag vill för resten av den här terminen är att vara här... Jag har hittat vänner, jag har allt jag behöver. Får jag jobba på dagiset så kommer jag fortfarande hem 3 februari. Annars får vi se när det blir! 

Allt för mig just nu. Dags att åka och köpa lite matvaror och fylla på mobilkortet! Hörs vänner❤️


Tuesday

Det är ändå något speciellt med det här landet. Bara 15 minuter bort från alla höghus inne i stan hittar man den här skolan med sjön, skogen och alltihopa! 

Några dagar har gått sen sist. Som jag berättade i förra inlägget så var min lördagkväll mindre rolig. Skulle ut senare på kvällen men orkade inte utan körde killarna till Buckhead, åkte hem och sov och hämtade dem senare igen. 

I söndags var jag och Paddy sugna på brunch, Åkte runt i ungefär hela Atlanta för att leta efter ett bra brunchställe men nej, Det fick bli fresh-to-order, Något jag inte ska klaga på, godaste lax-paninin jag någonsin ätit, kan dock inte minnas om jag ätit det förut. Efteråt ville vi åka skridskor men så blev det inte heller, vi vill göra det kvällstid istället !

Igår träffade jag Kristin från Södertälje för en lunch i decatur där hon bor, riktigt mysigt och roligt att hitta en svensk kompis ! Senare på kvällen åkte vi till downtown för att hämta en gratis soffa från en riks tjejs som Paddy hade pratat med i helgen. Nu är vi en soffa rikare iaf ! Hyrde en pickup och plockade upp den imorse. 

Det är ungefär det som hänt sen sist! Alla i lägenheten är tillbaka och det är kul att umgås med alla igen. Imorgon får vi se vad som händer, ska försöka skaffa ett nytt gymkort iaf för de tre små korta veckor som är kvar. (Jaa ångesten närmar sig). 

Hörs en annan dag! Massa kärlek 

Trion

Gud vad jag saknar dessa två. Vi har nu varit utan varandra i 4 månader vilket är längre än någonsin. Vi har ungefär 4 månader kvar tills vi får ses igen också. Jag som behöver dom här två i mitt liv varje dag, tur att skype och Facebook finns !! 




Städdag

Hej! En varning med detta långa inlägg. Det handlar bara om hur äckligt vårt kök är och det finns en viss irritation med att vi lever med en afrikan som inte har hygien. Mitt enda krav är att mamma och pappa läser detta så de förstår vad genomlevt. 
 
Imorse skulle jag träffat Kristin från Södertälje men då hon mådde dåligt tog jag en sovmorgon istället och tog tag i något jag skulle gjort för länge sen... Nämligen köket. 
 
När jag klev upp möttes jag av detta i diskhon (något som vanligtvis alltid finns där men idag blev jag lite extra äcklad). För att tillägga är alltså inte detta mitt eller Williams utan en av hans rumskamrater som inte är så duktig på att hålla rent. 


Då kanske ni tänker "men det där är ju inget", och nej... Det där är inte så mycket men allt tillsammans varje dag blir mycket. Jag öppnade frysen och kände att allting där inne stinker ruttet. Den här människan har alltså lämnat mat icke inplastat sen AUGUSTI. Till och med isbitarna har påverkats av detta. Möter alltså denna frys 
 
När jag städat ur det mögliga skafferiet och börjar med frysen kommer jag på att ju mer man plockar bort desto mer ser man vad som finns under.. Vilket är ännu mindre roligt att veta än att bara se frysen med grejer i. 
 
Det är nämligen så att denna helt värdelösa människa att bo med har för ca 2 månader sen lämnat något i micron som började brinna. William märkte detta och skrek på killen som slänger in vatten i mikron och stoppar sedan det brända i FRYSEN. Därför hade vi kol i hela botten av frysen som satt fast.
 
Inte nog med det.. Han har även lagt in två glasflaskor med någon slags läsk som sprängts inne i frysen så vi har haft kladdig läsk överallt i hela frysen så att skåpdörrar till både frys och kyl nästan har klistrats fast. Jag fick ta en av diskborstarna och förstöra den med att skrubba bort läsken och kolen i botten på vår frys. Superkul va? FÖRSTÅR INTE HUR MAN INTE TAR BORT NÅGOT SÅNT HÄR EFTER SIG!!! Nej låt det ligga några månader, det är ju fräscht.
 
Sen möter jag en kyl som nästan ser ännu värre ut än frysen. Glömde tyvärr ta en bild på kylen innan den började städas. Där hade vi yoghurts som hade gått ut i september, mögliga ostpåsar, mjölkpaket osv. Ni som känner mig vet att jag är väldigt rädd för gammal mat och mögel och är skräckslagen för att se eller behöva känna lukten av det. Detta är alltså döden för mig. Som tur är hade vi plastpåsar som plasthandskar för mig så jag slapp vidröra allt detta. 
 
Rensar kylen och hamnar i detta kaos.
 
Fick sitta och skrubba hela kylen, ta bort varenda hylla där det låg fullt med gamla vätskor fastklistrade. Hittade detta i botten på kylskåpet. Ingen aning vad det är... Kanske barbeque eller annat trevligt. Tog typ 15 min att skrubba bort detta. Ni förstår att jag i denna stund är väldigt lycklig. 
 
Då börjar resten, diska det äckliga i diskhon. Glashyllorna som står och torkar ramlar ner på mina fötter. Någon gång här och var slår jag i varenda litet hörn som finns i detta kök för sånt kan jag ju inte undvika som vanligt. Sen ska det borstas och dammsugas. Och med min tur så tar det ju alltid lite längre tid att städa än vad det ska göra. Så ungefär 4 gånger hände det här 
 
Och precis när jag var klar hände såklart det här 
 
 
Och efter ungefär 4h städning i kök, vardagsrum och vårat rum såg det ut såhär! (Vet att det inte är något superspeciellt för oss andra). Men förhoppningsvis så kommer de i lägenheten att märka skillnad. Sen är det bara att hoppas på att detta hålls rent så länge som möjligt. 
 
Stekpannorna och kastrullen med mat i som står på spisen vill jag inte röra för denna människa sparar sin mat framme i typ flera veckor och äter utan den, samt sparar oljan i sina stekpannor så han kan fritera med samma olja flera gånger. (Usch)
 
Nu har jag iallafall varit med om den värsta städningen (hittills!) i mitt liv. Vuxenpoäng bör läggas till och jag har konstaterat att jag aldrig igen vill bo med en afrikan. 
 

Tillbaka

Igår åkte vi till Lenox och lämnade tillbaka Williams kläder. Vi passade på att köpa cupcakes ur en cupcake-bankomat ! Man valde cupcake, drog kortet och så öppnades en liten vägg och inuti låg de cupcakes man beställt! Blev alldeles lycklig av bara det. Och lite starbuckskaffe till det gjorde min tisdagskväll alldeles perfekt. Älskar lenox, bästa köpcentret ! 

Nu blir det en springtur/ pw beroende på hur kallt det är ute. Vill ej springa och få ont i halsen som sist.. Sen blir det jobba ! William åker till Savannah idag så det blir perfekt att jag jobbar bort lite ensamtid. 

Vi hörs!

00:03



Här är resultatet av bullbaket ! De ser lite halvtaskiga ut och de smakade likadant. Nej men de vart lite väl torra kanske men inte överdrivet dåliga ! En sak är säker: jag är ingen naturbegåvning på bakning. Kan förhoppningsvis bli bättre men är inte född bäst direkt! 

Det var första gången jag bakade bullar själv och det fick duga när man kavlar med en glasburk osv! 

Försökte kolla matchen men streamingen var inte på topp idag. Det slutade iaf med förlust tråkigt nog! Nu börjar killarna en 3h lång hemresa och kommer hem mitt i natten stackarna ! 

Jag får iaf sova nu, ska träffa en chef och på ett nytt jobb så får vi se vad jag bestämmer mig för ! Nattinatt  

Kanelbullar



Här ska det provas att baka kanelbullar ! Trots att jag inte har någon kavel och det inte fanns något pärlsocker här i USA så får det bli vad det blir! Kanske inte blir som mammas med något ska det nog allt bli. Får se om de hinner bli klara till Williams match så man kan kolla på tvn och äta lite bullar! 

Chili's & hobbit

Igår kollade jag på Williams hemmamatch. Han spelade bra och de vann ! Efteråt åt vi lite fajitas på chili's och gick på en sen bio inne i downtown. Vi såg äntligen Hobbit, tyckte det var lite väl mycket krig men det blir väl så om den heter "battle of the five armies". Men det är fortfarande hobbit och hobbit är bra ! Snygga 3D glasögon fick vi på bion också! 

Idag åkte William till Alabama för att spela imorgon. Jag har under kvällen försökt mig på att förstå Apple tv, kan inte säga att det har gått sådär makalöst bra direkt! 

Snart läggdags, hörs en annan dag! 

Kramar 



List of 2014



Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag har tagit mig till USA och bor själv med William

Höll du några av dina nyårslöften? 
Jag hade inga nyårslöften 

Blev någon som du känner förälder i år? 
Ganska sjukt men 5 av mina kusiner blev föräldrar 

Dog någon som stod dig nära? 
Nej tack och lov för det! 

Vilka länder besökte du? 
USA, Kreta, Italien och Teneriffa 

Vilka/vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
Oj jag har ju sämsta minnet men kommer aldrig att glömma sista dagen och kvällen i Italien med mina tjejer. Vi firade midsommar och det var min sista kväll som ledare. 

Vad var din största framgång 2014?
Att jag tog mig själv först, lämnade gympan och gör något nytt. Jag bor själv med William när jag är här. 

Största misstaget? 
Har nog inget stort misstag. Kanske när jag firade SM-guldet några timmar för långt in på natten när tjejerna skulle tävla dagen efter. 

Har du varit sjuk eller skadat dig? 
PEPPARPEPPAR så har jag inte skadat något i år. Fick den sjukaste magsjukan efter flygresan hem från USA i våras.

Bästa köpet? 
Måste vara min iPhone 6❤️

Vad spenderade du mest pengar på? Alla resor till och i USA. Vill inte veta hur mycket det har blivit. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
När William överraskade mig med Circue de soleil och varje gång jag fick möta någon jag saknade på flygplatsen. Antingen William på ena sidan eller mamma och pappa på andra sidan. 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? 
All of Me 
Tuesday
Alla sam Smiths låtar 
Younger
Osv osv

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Jag är ganska så jätteglad hela tiden varje år, men det här året har verkligen visat livets bästa sidor så det här året var bäst! 

Vad önskar du att du gjort mer? 
Umgåtts med min familj 

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Oroat mig för framtiden

Hur tillbringade du julen?
Julen i allmänhet tillbringades i Florida på vår roadtrip men julafton spenderades på universal studios tillsammans med Williams familj.

Blev du kär i år? 
Jag har varit kär i några år men blir mer kär för varje år som går. 

Favoritprogram på TV? 
Kollar verkligen inte på tv... Men paradise hotel är väl det enda som jag följt... Hemskt 

Största musikaliska upptäckten? 
Sam smith

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Fick en flygbiljett som jag verkligen ville ha! 

Något du önskade dig men inte fick? 
Minns inte vad jag önskade mig. Antar att det skulle kunna vara en ny kamera men det har jag redan förbrukat tillräcklig många säger mor och far. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 
Blev väckt 05:15 med frukost på sängen av William. Öppnade på dagiset och fikade på jobbet med kollegor och william. Vi åt middag med familjen  och drack drinkar med vänner på kvällen. 

Vad var det bästa med 2014? 
Alla mina upptäckter i USA och övriga resor 

Vad fick dig att må bra? 
Att jag alltid haft något att se fram emot. Alla underbara kvällar med mina vänner. Sommaren som var helt fantastisk och den som fick mig att må som bäst är min bästa vän och kärlek, William. 

Vilken kändis var du mest sugen på? 
Oj.. Säkert Ryan gosling 

De bästa nya människorna du träffade? 
Helt klart Lollo och Fedde, fast Fedde har existerat förut så är hon en mycket närmre vän nu. 

Roadtrip och nyår

Hej ! 
 
Uppdateringen på resan gick inte lika bra som jag hade tänkt, vi hade det ganska fullt upp och min mobilapp ville inte samarbeta och lägga upp mer än en bild per inlägg och då gav jag upp. Nu är vi iallafall tillbaka i Atlanta och har varit det i några dagar. Jag fortsätter uppdateringen med bilder från där jag slutade nu då!
 
Vi firade alltså vår svenska julafton i Orlando med dag 2 på Universal och sedan minigolf på kvällen. Dagen efter under amerikanernas julafton åkte vi ner mot västkusten och Fort Myers. Fina sandstränder, bryggor och en mysig "strandgata" ovanför med restauranger och strandbutiker. 
 
Vi stannade där i några dagar och åkte ut tiill en ö där det fanns jättefina snäckor och shoppade en del på kvällen. Vädret de första två dagarna var inte topp men sista dagen visade solen sig ordentligt 
 
Vi försökte palla kokosnötter 
 
Hittade något konstigt djur osv
 
Efter några dagar körde vi till östkusten och Fort Lauderdale. Där släpptes William av vid flygplatsen för han skulle träna dagen efter och vi stannade kvar två dagar till. Fort Lauderdale är väl ungefär likadant som Fort Myers egentligen. En lång strand med lite gator ovanför. Vi bodde på ett litet men väldigt mysigt hotell !
 
Iskaffe och frozen yoghurt i värmen ♥
 
Sedan avslutade vi roadtripen med vad som faktiskt är innebörden av en roadtrip- Att åka bil. Vi åkte i 11 timmar från Fort Lauderdale tills vi hamnade i Atlanta. Tror aldrig att jag åkt så långt förut! Dagen efter var det nyår. På dagen stressades det runt i köpcentren för att köpa nyårskläder men allt löste sig bra tillslut! Jag hade nog det lugnaste och bästa nyår på riktigt länge detta år faktiskt. Ingen riktig stress när vi väl var klara, vi åt helt underbar middag på Kevin Rathbun Steakhouse och firade tolvslaget vid peachdrop. Natten avslutades med några barer i Buckhead med Williams lagkamrater.
 
Vi sov på hotell inne i downtown. Tog en promenad i det fina vädret dagen efter och åt en sista middag med Williams familj innan de åkte hem. 
 
 Igår tog vi det bara lugnt, lagade goda hamburgare med allt möjligt gott i. Spelade tvspel på kvällen och åt lite choklad. Idag är det hemmamatch för William, den första hemmamatchen jag får se här borta ! Vad som händer ikväll återstår att se. 
 
Ha det så bra ! 
 

RSS 2.0