2015

Hej! Det var ett tag sen jag skrev men jag ska försöka sammanfatta 2015 lite kortfattat, så kortfattat det går om man heter Linda.
 

Januari
Jag började 2015 på allra bästa sätt, troligen mitt bästa nyår på riktigt länge. Jag och Williams familj hade rest runt på roadtrip i Florida under julen och under nyår bodde vi på hotell i downtown i Atlanta. Vi åt på min och Williams favoritrestaurang och firade tolvslaget med ett peachdrop för att sen möta upp några vänner i Buckhead.
 
I början på janurari åkte Williams familj hem och jag började jobba igen på restaurangen. Lärde även känna Kristin som är från södertälje och som också bodde i Atlanta då. På helgerna gick vi ut, åkte skridskor, åt bruncher och bara mös. Vi fixade även mycket i lägenheten, åkte till Ikea var och varannan dag och gjorde allt mycket finare. 
 

Februari
 
I början på februari åkte jag hem för att jobba och för visumet. Det tog emot då jag verkligen ville vara i USA konstant, men det var skönt att få träffa mina vänner, fira deras födelsedagar och träffa familjen. Jag jobbade massor och hade inget stort problem med det. 
 
 

Mars
Mitt arbetsliv fortsatte, jobbade dygnet runt i princip. Dagis på dagen och i Järna på kvällen, men det gick ju bra för jag visste ju att jag skulle få vara ledig sen. All ledig tid gick åt middagar, filmkvällar och bruncher med vänner, om man tittar tillbaka på min mars-månad på bloggen så ser man BARA mat. Började älska träning igen och hann även skriva högskoleprovet, men längtade mest ihjäl mig tills att jag skulle få åka tillbaka igen. 
 

April
Månaden började med en arbetshets som aldrig liknat något annat. Tror jag jobbade 80h på 5 dagar eller något sånt sjukt, vet iallafall att jag jobbade 42h i sträck i Järna, men det var påsk, OB och det var min enda anledning till att stanna längre, för att jobba. Kramade hejdå till mina vänner efter det och var nog lyckligare än någonsin att få åka tillbaka.
 
Den här sista gången i USA blev dessutom den roligaste på många sätt. Det hade blivit sommar, William var ledig mer och vi passade verkligen på att göra allt man kunde göra i Atlanta. Första helgen åkte vi på en weekend i Florida, helt perfekt. Vi var ute fredag och lördag nästan varje helg med våra vänner och hade verkligen världens bästa tid, fick bland annat se Steve Aoki spela. 
 
Såg även kvartsfinalen i NBA och följde även Kings när de spelade finalerna som ledde till ett tredje SM-guld.
 

Maj
Jag fortsatte jobba mina sista pass, vi njöt av den 33 graders värmen som höll i sig i princip hela månaden, fortsatte gå ut massor och även festa på campus. Fick även vara med om en athletic banquet med skolan där William vann massa fina priser och jag kände verkligen hur jag var en del av skolan och hade fått vänner som var som mig, särskilt Darina.
 
Hade även pool och barbeque-dag med Williams coach och hans fru, det var verkligen helt underbart.Vi försökte se mer och mer av Atlanta då vi visste att William ville byta skola, vi var uppe på stonemountain, spelade paintball, gick på zoo och kollade alla parker och fina delar av stan och checkade av allt vi ville. VI åkte ner till Florida en gång till för att kolla på en skola, denna gång i West Florida. Efter det var det dags att säga hejdå till jobb, vänner och ens liv i Atlanta och så åkte vi hem och överraskade Williams familj. 
 
Om det var någon tid i mitt liv jag skulle kunna leva på repeat så skulle det nog vara här, april och maj i USA. 
 

Juni
Trots ångesten över att vara hemma så började juni ganska bra. Fick ju träffa Angelica och Frida som jag inte sett på nio månader. Började jobba lite skapligt igen, blev med bil, firade midsommar hos Martin och åkte till London med Matilda.
 

Juli
När jag kom hem från London hade William åkt till Sydkorea för att spela Universiaden. Jag jobbade, mös med vänner, firade födelsedagar och försökte få lite sol under den dåliga sverigesommaren. När William kom hem i mitten på juli tog jag semester och vi gick på spa, åkte till Åland, gick på fjärilsmuséet på hans födelsedag och åkte på en liten miniresa till Amsterdam i några dagar som han fick i födelsedagspresent av mig. Där åts det brunch varje dag, jag lärde mig dricka öl på Heinikenmuséet och njöt av att få vara borta från Sverige. 
 

Augusti
I augusti visade Sverige äntligen lite bra väder och vi låg på stranden i princip varje dag. Jag fyllde år och det firades på Nosh and Chow med några av mina närmsta vänner. Det blev mycket grill och myskvällar med våra vänner och någon natt åkte vi ut till Resarö och höll till där med mat, lekar, bad och övernattning med ungefär 15 stycken. Vi åkte på små dagsutflykter varav en var till Söderköping där vi åt glass. Sen åkte alla en efter en, Alex, Martin, William, Johan, Max och Marcus och Augusti tog slut. Hann jobba lite igen innan skolan väntade. 
 


September
1 september började jag plugga på Stockholms universitet, som ett litet barn klev man in där alldeles ensam men som tur är hittade jag riktigt bra vänner som har samma ambitioner som mig och ändå är lika mig. Ångesten inför första tentan liknande ingenting jag varit med om förut, men som tur är så släpper den.
 
Var med på Malins bröllop också, ett av de finaste jag sett. Fridas pojkvän Val kom till Sverige, och sen även hans bästa kompis. Det blev kräftskiva och vi fick agera turister i Stockholm med Room Escape, barrunda, gröna lund, konserter och allt vad det var. 
 

Oktober
Skrev min tenta och vi firade efteråt. En vecka efter åkte jag till William som hade flyttat till Erie i pennsylvania. Fick se lite mer av norra USA och bara kramas massor, och plugga såklart. Fick se hur William bodde, träffade hans lag, gick på haunted house och avslutade resan i Buffalo i New york. Efter lite mer än två veckor hos William åkte jag hem, tentapluggade och skrev min andra tenta.
 

November
Började med en lättnad över att tentan var klar men ångest över att vara hemma i Sverige. Firade iallafall halloween med en rolig utgång. Sen jobbade jag extremt mycket, hann med 116 h eller något och skrev även en hemtenta. Så mycket mer än så hände nog inte, ville nog bara inte vara hemma!
 

December
Skrev hemtentan i början på december, åt middag och umgicks ganska mycket med tjejerna från jobbet. Kollade på juluppvisningen, hade julbord med jobbet och jobbade en del innan William kom hem. När William kom hem bakade vi ett fint pepparkakshus, firade jul, umgicks med vänner och avslutningsvis använde vi oss av mammas och pappas julklapp till William och gick vi på Yasuragi innan han åkte hem. 
 
Nu är månaden nästan slut och så mycket mer än såhär händer nog inte. Imorgon är det nyårsafton och vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra. Jag har kommit in på nationalekonomi i Stockholm till våren men är 4e reserv på distanskursen. William flyttar till San Fransisco för att prova en ny skola och vi får se hur jag gör med plugg i vår. 
 
Som man kanske märker så var mitt första halvår bättre, och den bidragande faktorn till det var väl att jag fick bo i USA och levde livet. Jag har haft en bra höst på många sätt också, att få börja plugga var nog det bästa beslutet. Känslan att få lära sig något och ta sig någonstans. 

Den bästa tiden på året var helt klart april och maj, tiden då vi bodde i Atlanta sista månaderna och bara njöt. Skulle kunna betala mycket för att få vara de igen, därför hoppas jag att få uppleva något liknande igen, för det var verkligen en av de perioderna man kommer minnas länge som den bästa. Jag älskar att jag fått spendera ännu ett år med min favorit och det gör ju även 2015 till ett väldigt bra år. Nu ser vi fram emot 2016 och ser vad det jag att erbjuda. 
 
Gott nytt år ! 
 
 

.




Andra advent

Tiden har gått så himla fort den senaste tiden. För en månad sen tyckte jag den gick alldeles för långsamt och jag trodde aldrig att det skulle bli jul, och vips! nu är vi redan inne i andra advent utan att jag ens hunnit blinka. Bara två veckor kvar till William kommer hem och jag känner mig helt plötsligt nästan stressad. 
 
Har iallafall skrivit min tredje tenta, en hemtenta av mitt tredje moment och är redan inne i sista momentet på denna termin. Helt plötsligt har jag snart också klarat av 30p i skolan, jag som trodde jag skulle hoppa av. 
 
Livet rullar iallafall på, nu väntar vi bara på olika svar och beslut i hopp om förändringar för att göra livet ännu lite bättre. Det ena svaret kommer redan om tre dagar, antagningsresultatet till våren! Bara att hålla tummarna på allt just nu och sen få fira lite jul blir ju alltid bra. Vi hörs när tid och skrivglädje finns !! kramar
 
en liten throwbackbild från förra årets julbord med jobbet, på torsdag är det dags igen ! 
 

RSS 2.0