15



Helgen har varit helt underbar. 

Torsdagen inleddes med en tjejkväll med Matilda, Julia och Micho där vi lagade god mat och bara umgicks. I fredags efter jobbet åkte vi upp till heron där jag och Anniken kollade på hunger games och efter det bowlade vi med Cissi och Lollo. Hann även förbi flamingo en timme innan de stängde. 

Igår bjöds det på dop för Gustav, min kusins nyfödde son. Jättefint dop och roligt att få träffa alla! Efteråt åkte jag, Fedde och Lollo till Västerås för ett dygn med Emilia. Hon tog över några vänner och vi hade jätteroligt ! Idag sov vi ut, shoppade lite och åkte hem. 

Att få vara ledig en hel helg precis som alla andra får vara är helt underbart. Tänk om man hade såhär mycket ledig tid varje vecka. Nu börjar 12 dagars arbete i rad, sen är jag färdig igen för denna gång. Jag överlever nog! 

Natti 

24/33 timmar


Den här extremt stora spindeln hittade vi i sovrummet på jobbet igår precis innan läggdags. Hemskt vad stor och läskig den var!

Är som sagt inne i min 24e arbetstimme. Fick sova gott iallafall i ungefär 6h vilket kommer underlätta under dagen. Däremot vaknar jag sjuk idag igen med halsont och förkylning, man blir inte så taggad på att fortsätta jobba då.

Gårddagen gick bra egentligen, det är nu när man ska åka tillbaka till dagiset som det kommer bli jobbigare. Ikväll ska jag iallafall få träffa Tildis och bara ta det lugnt, något som jag behöver tror jag. 

20 dagar



Arbetsveckans två första dagar har gått, igår blev de dagis och gympan på kvällen. "Mina" tjejer som jag fortfarande anser att de är, var jätteduktiga !! Så himla roligt att se deras utveckling. Kvällen avslutades med tv-kväll hos feddi. 

Idag var en slitsam dag på dagis, jobbade över en timme och barnen var bara allmänt vilda. Efteråt lagade jag middag till mig och mamma (lagade faktiskt middag igår med). Sen har jag hunnit vara på skivstångs-intervall med familjen Asplund. HERREGUD vad jobbigt det var vissa stunder, men roligt ändå! Åkte till träningen efteråt och gosade med alla gympakompisar. 

Nu har jag druckigt en kopp te och hoppas på att inte vakna sjukare imorgon. 33h arbetspass väntar. 7-15 på dagis direkt till Järna där jag jobbar kväll, natt och morgon och åker direkt tillbaka till dagis där jag på torsdag slutar 16. Vet inte hur detta ska gå.

Godnatt!

Jobbhelg


Helgen lider mot sitt slut och det är nästan som en lättnad. Finns nog ingen annan än mig som är glad över att det är söndag. Har spenderat nästan hela helgen på jobbet vilket självklart är surt men det känns lättare när man ser tre dagars jobb i 5000kr innan skatt. 

27h passet flöt på. Vi lagade god lördagsmat, det blev laxfilé med ugnsrostade rotfrukter och guacamole. Idag till lunch lagade vi denna goda kyckling, fetaost och broccolipaj. Nu kan William även få matpaj till middag när jag åker tillbaka ! Bortsett från matlagning gick jag på adventsbasar i Järna, fick inte sova inatt pga en brukare och blev ännu sjukare. 

Nu på kvällen har jag svängt förbi träningen och spenderat kvällen hos familjen Asplund där vi ätit god middag och pratat med William på FaceTime. Nu blir det läggdags. En arbetsvecka väntar! Förhoppningsvis en ledig helg med massa roligheter, både dop och Västerås ! 

Hörs en annan dag. Godnatt!


Wasted

Är fortfarande inne i första arbetsveckan och det känns som att någon kört över mig med en lastbil. Visserligen en bra startvecka ändå med både jobb i Järna och på dagis och jag har dessutom startat igång min träning på Friskis ! 

Igår öppnade jag som sagt på dagiset. Det var mer slitsamt än jag kunde ana med tre tidiga morgnar i rad efter min jetlag och semester. Efter jobbet var jag ute och gick ca 8km med Lollo och cissi och sen var jag kvar hos Lollo under kvällen. Imorse ringde klockan 05:50 och jag åkte till Järna för att jobba några  timmar på morgonen. Tränade med Linn under min paus mellan jobbpassen. Hon dödade mina armar och jag kommer troligtvis inte kunna lyfta dem de närmsta dagarna. Lika bra, behöver mer muskler i mina svaga armar. 

Stressade tillbaka till jobbet för att dricka 10 koppar kaffe och bara försöka överleva mina 6 arbetstimmar jag hade framför mig. Nu var planen att jag skulle ner till stan och möta upp mina kollegor på dagiset men som sagt så känns det som att någon kört över mig med en lastbil. Så för första gången på väldigt länge så hoppar jag över mina planer för att vila. (Väldigt viktiga vuxenpoäng för mig). Imorgon väntar ett 27h-pass från 12 - 15 på söndag. 

Längtar tills jag får landa här igen, lite ljusare ute, lite varmare, lite bättre land och jag får vara med min favoritkille



Första dagen på dagis

Är helt slut efter bara dag 1 på förskolan igen. Ska inte klaga har jag ju sagt men det är lite jobbigt att gå upp tidigt igen bara. Trots tidiga morgnar är allt värt det ögonblick när man får se barnens min när jag kliver in på morgonen. 

Efteråt har jag tagit mig över tröskeln, iallafall en bit av den. Jag åkte själv till Friskis och tränade, jag gick på ett step-pass. Tror aldrig att jag har gjort det förut. Jag är en fegis som inte vågar träna själv men nu är det dags! Man kan inte alltid ha någon att träna med (även om jag skulle föredra det). Efter träningen mötte jag upp Lollo och Fedde och vi åt en sallad på Milano innan jag åkte hem och däckade. Nu är det läggdags, börjar ju kl 6 imorgon... Hörs en annan dag! Kramar

En bra dag

Igår var min första "riktiga" arbetsdag på Tunaängen. 9 timmar jobb, först 4h möte och sen jobb resten. Allt gick bra men det var mer intensivt nu då vi har en personal mindre varje arbetspass. 

Idag har jag varit ledig, började dagen med att skaffa kort på Friskis och träna med Maya. Vi tog även en lunch på stan efter, jag även tog kort till internationella körkortet. När jag kom hem öppnade jah faktiskt högskoleprovsboken och läste en timme, lika bra att börja tidigt den här gången! 

Nu på kvällen har jag "överraskat" mina älskade barn. Lyckan över att få se alla igen går inte att beskriva. De är tillsammans några som jag värderar så högt och jag har verkligen saknat dem varenda dag. Hur mycket jag är borta så älskar jag alla precis lika mycket ! Känns så sjukt att komma tillbaka och se utvecklingen efter tre månader, en utveckling som jag annars inte riktigt kan se när jag är deras tränare 3 gånger i veckan även om de utvecklades även då. Usch vad jag tycker om mina tonåringar (där nu den sista blev tonåring i gruppen idag).

En liten bild från Italien på mina favoriter 


Nu blir det läggdags ! Jobb kl 7 imorgon. Godnatt❤️

Den långa tiden



"För när man ser att det blöder ja de är först då det gör ont"

Tröttnar aldrig på den delen i låten, det är ju så himla sant. "Det man inte vet mår man sällan dåligt utav" är ju ett liknande uttryck. Så känner jag precis nu. 

Att William efter ett och ett halvt år får förklarat för sig att han skulle kunnat snabba på utbildningen så att 4 år kan bli två eller åtminstone två och ett halvt år. Eftersom han är från ett annat land hade han kunnat ta en språkkurs och kunnat skippa tre kurser första året. Tre kurser motsvarar nästan en hel termin. Och att han kunnat lägga till fler kurser under terminen så att han läser kanske två kurser mer än vanligt och på så sätt blir klar snabbare. Han har inte heller fått veta att han kan ta onlinekurser under sommaren. 

Tänk.. Tänk om han hade fått veta allt det här i tid och varit klar kanske redan i vår eller om ett år. Om jag inte vetat något hade jag inte heller tänkt på det, nu kan jag inte sluta tänka på det. Nu får han väl istället ta tag i det nu och förhoppningsvis bli klar lite tidigare! Kanske ett halvår åtminstone. Hoppas för allt i världen. För visst går det bra när vi är utan varandra, men det är inget jag föredrar såklart. 

Idag är det "bara" en månad kvar till jag landar i mitt favoritland med min favoritkille igen. Att jag längtar är en underdrift. 

Imorgon lämnar vi landet för kalla Sverige igen och det gör mig absolut ingenting att åka hem. Hann inte riktigt längta bort under mina få dagar hemma, eventuellt bara bort till andra sidan Atlanten. 

Sov gott!

Näst sista dagen



Igår visade sig solen i några timmar och vi passade på att sola lite nere vid havsvattenpoolerna.i några timmar. Efteråt gick vi runt i affärerna och åt lite italiensk glass. 

Nu är det näst sista dagen och solen syns inte till än. Istället har vi bokat spa-tid och jag ska få sportmassage. Min slitna kropp behöver lite massage. 

Vi hörs !!

Teneriffa runt

Idag har jag äntligen fått se solen... Bakom några tunna moln.. I några få timmar. Men vi har fått se massor av annat också! Hyrbilsfirman plockade upp oss på hotellet och körde oss till deras kontor. Vi fick en bra bil och åkte ner mot syd genom östkusten. 

Vårt första stopp var för att se pyramider, som vi ansåg inte vara några pyramider efter att vi sett de tre stora pyramiderna i Giza. Vi åkte ner mot stranden där vi solade i några timmar innan vi åkte genom bergen på västra sidan tillbaka. Kan säga att det är en utmaning att lyssna på sin kartläsare samtidigt som man kör på de här små serpentinvägarna uppe i bergen. Tycker synd om William när han hade mig som kartläsare över hela Kreta och Florida. 

Vi stannade och skulle se någon by som blivit dränkt i lava efter ett vulkanutbrott för 300 år sedan. Efter det stannade vi för att se ett stort träd. Även det väldigt spännande för Linda 21 år förstår ni. 

Nu har vi duschat, ätit gott och sjungit för pappa som faktiskt fyller år idag! Stackaren som blev lämnad alldeles ensam med Andreas i Sverige. 

Här kommer lite bilder från igår och idag! 

Nattinatt
Paraplygummor i regnet igår 

Små söta pingviner

En stor men ensam gorilla 



Teneriffa runt 



Loro park

Imorse blev det ingen hyrbil då alla var upptagna. Vädret sög så istället gick vi till Loropark, deras djurpark. Såg väl gorillor, surikater, hajar, tigrar och andra trevliga varelser. Häftigast var nog dessa fina maneter, hur fina som helst! 

Imorgon blir det iallafall hyrbil och vi ska ta oss till sydsidan för sol och utflykter. Hoppas man kan få lite färg på den här resan iaf! Annars hade jag lika gärna kunnat vara hemma och jobba. 

Godnatt !





Besvikelsen



Idag har jag nog inte sett solen en enda gång. Åker man utomlands förväntar man sig ENDAST sol, åker dessutom med resebolaget "solresor". Verkar inte bli bra väder de kommande dagarna heller. Vi får se om vi hyr bil till sydsidan där det förhoppningsvis är lite mer sol! 

Istället för att sola har vi idag ätit underbar frukostbuffé. Gått en mil för att kolla på stenarna (bilden ovan). Helt värdelöst enligt mig, vi skulle egentligen se en ruin men det var inget att se.

Har dessutom kört ett ganska bra gympass, lär ha träningsvärk imorgon! Vi har skypat med pappa, ätit god mat och dricker nu en kopp kaffe efteråt. 

Hoppas på att vädret här ändrar sig, annars gråter jag!

Sov gott 

Hotellbyte

Imorse gick vi upp i bra tid för en fortfarande jetlagad linda (kl 10 i Sverige kl 9 här).Tog oss till ett köpcenter och vidare ner mot stranden. Vi la oss vid havsvattenpoolerna då det blåser så mkt här att man knappt får bada i vanliga havet. 
Älskar kameran på iPhone 6,så bra bilder!


Var även såhär nära en ödla, de som känner mig vet att det är stort

En från resebolaget ringde under eftermiddagen och sa att vi fick byta hotell till det 5 stjärniga som låg bredvid så vi bytte till ett mycket mer exklusivt hotell. Det är havsutsikt från alla rum och hotellet är jättefint. Här är utsikten från lobbyn

Och sen från balkongen vid lobbyn (och så ser även vår balkong ut fast lite mindre då).

Tog mig senare till gymmet för att prova på det. Det var ganska litet men hade ändå allt man behövde. 


Vi har frukost och middag på hotellet vilket är ganska skönt ändå. När man äter i deras restaurang är det klädkod. Man får inte ha typ shorts eller linne utan män måste ha skjortor och kvinnor typ längre klänning eller kjol. Matbuffén här var himmelsk iallafall! Avslutade kvällen i baren med en operasångare som klädde av sig till rockstjärna som sedan klädde om sig till typ Elvis. Han var iallafall grym på att sjunga och bjöd på bra underhållning! 

Nu är det läggdags. Hörs väl imorgon! Natti❤️

En oförtjänt semester



Hola amigos

Imorse gick jag upp tidigare än min kropp klarade av och satte mig på ännu ett flyg. Denna gången mot Teneriffa med mamma. Den 6h långa flygresan var lugn och jag sov i princip hela vägen. Vad jag fått se än så länge är väl berg(vulkan), öken och den fina staden vi bor i. Vi hamnade i helt rätt stad men kanske inte rätt hotell. Det funkar givetvis med bra pool osv men mitt största problem är internet... Bara internet i lobbyn mot avgift, ni som känner mig förstår paniken. 

Vi har iallafall pratat med reseledaren om att ev byta till ett mycket finare 5 stjärnigt hotell med bara havsutsikt och lite bättre internet osv. Mest för att hotellet har gym, spa, frisörsalong osv. Vi kollade på detta hotell innan vi valde det här för den mysiga atmosfären, överlever utan mysigt och går hellre på helglasat hotell. 

I och med det dåliga internet just nu lär uppdateringen inte bli den bästa. Dessutom blir det bara en bild per inlägg för det är de enda min telefonapp klarar av och kan inte få internet på ipaden. 

Kan nog överleva en vecka här i värmen även om den här resan känns oförtjänt. Måste sluta klaga! Är ju i solen. 

Vi hörs 


Ett sent godnatt och tidigt godmorgon



Den där sammanfattningen om vad jag gjort under mina få men väldigt intensiva dagar i Sverige kommer när jag landat eller något imorgon, För dålig på att lova men har ändå inte så mycket intressant att säga. 

Klockan är nu halv två och jag kom nyss hem efter att ha firat Louise. Om 4 timmar ringer klockan och vi åker till flygplatsen igen. Denna gång för paraplydrinkar och vulkanutflykter. Om det egentligen känns så nödvändigt att åka bort igen kan man ju ha delade meningar om men får väl inte klaga. 

Ha en bra söndag !


Hemresan

Som vanligt var det lika jobbigt att lämna. Dygnet innan kände kroppen av det. Timmarna innan kunde jag varken äta eller stå rakt. Vet inte om det handlar mest om flygturen eller bara tanken på att vi måste säga hejdå. Tror det har mest med det sista att göra, trots att det denna gång "bara" är en månad och 10 dagar vi pratar om. Men när man står på flygplatsen och vet att man bara har några minuter kvar med honom så ser man inte tiden och att det faktiskt går bra att vara ifrån varandra. Jag ser bara den korta stunden vi har kvar och känner hur jobbigt det är att vara med honom just DÅ men veta att man snart inte kommer kunna vara det.


Efter ett längre velande av mig sprang jag nästan igenom flygplatsen när jag gått genom säkerhetskontrollen, bara för att komma så långt bort ifrån honom som möjligt. Flygturen gick i allmänhet bra, har hört ännu mer hur jag inte borde åka Chicago- Atlanta i vinter pga extrem turbulens och små plan. Funderar starkt på en tågresa istället. 

Hittade svenskar på flygplatsen i Atlanta redan och hade sällskap med dem i Chicago. Pratade även med en från Los angeles under flyget till Arlanda. Börjar kännas bättre att flyga nu, trots paniken innan. Kunde dock inte sova något vilket resulterade i 32 h vaken men det gick bra! Hade fullt upp igår, vilket jag berättar om imorgon. 

Nu är klockan 00:30 här vilket är halv sju i Atlanta. Är inte så trött men måste komma in i tidskillnaden. Sov så gott! 

Åka hem



Nu är det dags att lämna allt för denna gång. Det kryper i varenda liten del av mig. Jag har sån ångest, en stor känslobomb med allt på samma gång. En del av mig har sett fram emot att komma hem, få krama mina föräldrar och vänner och få känna av Sverige igen. Men en stor del av mig vill klamra mig fast i väggen och aldrig åka härifrån. Det här är mitt andra hem nu. William är den enda jag har haft nära i två månader och jag vill inte vara utan honom en enda sekund. 

Att jag dessutom är flygrädd och hatar att flyga själv, mellanlanda och bara vara allmänt ensam gör inte saken bättre. Hoppas på 14 smärtfria timmar från flygplats till flygplats. Som tur är har jag alltid någon som väntar på andra ändan. Antingen William i Atlanta och nu pappa i Stockholm. 

Vi ses förhoppningsvis snart Sverige ❤️ 

Cirque du soleil

Igår ville William åka till den ekologiska mataffären Trader Joe's som ligger inne i stan. Trodde jag. Istället tog han mig till världens mäktigaste cirkus som jag så länge velat se. Cirque du soleil. Det är nycirkus som det kallas, mycket akrobatik. Jag älskade showen och alla uppträdande. Man ser att det är endast världens främsta akrobater som får vara med i denna grupp. 

Helt otroligt häftigt 


Efteråt åkte vi faktiskt till denna Traders Joe's butiken och åt god mat på Longhorn Steakhouse. Avslutade kvällen med Crème brulé framför Walking Dead, ett perfekt avslut på helgen. 

Och sen liksom.... Hur bra kille har jag inte? Att han överraskar mig såhär min sista helg är bara en av de många grejer han gör för mig. Bara grejen att han faktiskt tycker om mig gör mig alldeles överlycklig. Han känner mig bättre än någon annan och han är alldeles perfekt för mig. 


Halloween

Sista helgen är snart slut och det är självklart blandade känslor. Har iallafall fått ett bra avslut med denna helg! 

I fredags åkte vi lite impuls till Buckhead med Paddy och en tjej han dejtade. Vi tog något att dricka och gick runt på olika pubar på deras bargata och kollade på alla som var utklädda. Här var alla så sjukt bra utklädda och verkligen ALLA var det. Ingen skämdes över sin kostym och alla tyckte verkligen att det var roligt att fira halloween. Såg till och med en 2m lång (om inte längre) transformer som var en stor robot. Sjukt häftigt !


Igår latade vi oss på dagen, William tränade och jag tänkte träna men gymmet var stängt. Såhär ser iaf gymmet ut! Riktigt fint 

Vi lagade goda hamburgare till middag och åkte till lenox för lite shopping. Köpte skor till Matilda och ett mobilskal till mig. Vi hittade en ny del av köpcentret (denna del var ungefär liks stor som hela Nacka forum) och ändå har vi missat den ungefär alla 100 gånger vi har varit här. Fick gratis kaffe och var alldeles överlyckliga över vårt fynd av en ny del i köpcentret. 


Vi har även hittat en ny hobby, att prova olika frozen yoghurt barer. Gårdagens fick 10/10 så jag vet faktiskt inte hur man fortsätter efter en sån bra. Lär ju bli att vi bara åker till denna i fortsättningen. 


Efteråt kände vi (eller mer jag) att jag ville se mer halloween så vi åkte till det omtalade Netherworld Haunted house. Ett spökhus som ungefär hade samma storlek som ungefär hela morabergs köpcenterlänga. SJUKT stort var det iaf, kön var 2h lång och det var iskallt så vi köpte speedticket vilket var sjukt värt.

Aldrig varit så rädd förut tror jag. Det här med att vara så rädd att man kissar på sig var man inte långt ifrån där inne. Riktiga människor som är sjukt bra skådespelare och skrämmer skiten ur en. Usch! Jag som knappt vågar kolla på skräckfilm liksom. Dessutom kollade vi på en extremt obehaglig skräckfilm när vi kom hem för att göra det hela lite värre. Och nej.. Jag kunde inte sova sen.



Idag blir det en lugnare söndag skulle jag tro. Tvätta, städa, William ska plugga och jag borde packa. Ungefär så, Har ändå haft en bra helg så en lugnare söndag passar bra, Vi hörs !

RSS 2.0