11 dagar

Hej sen sist! 

Nu är det mycket här, sista dagarna innan tenta och jag är absolut inte van med ångesten, tröttheten och huvudvärken. Trots mycket plugg har jag haft en någorlunda bra vecka. 

Spenderade mån- fredag 8-16 i skolan ungefär, allt för att plugga varenda lediga stund och känna att man faktiskt fick vila lite på kvällarna. Pluggade i Täby en av dagarna för att få lite miljöbyte. 

I fredags hann jag med lite roligheter med Linn och Tina. Vi lagade god middag, kollade på idol och gick ut på Boquerian en sväng. Vann en P-bot gjorde jag också. En riktigt bra kväll!!

I lördags jobbade jag tidigt, gick på bio och middag med min fina mamma och hade en lugnare lördagkväll. 


Igår pluggade jag en del, pausade med promenad och denna middag hos familjen Asplund  Det är viktigt med pauser i pluggandet har jag hört, igår blev det mer paus än plugg, men det var värdefulla pauser kan jag lova. 

Snart är tentan över och förhoppningsvis är jag lite mer i liv då. Ha en bra vecka 💕

Those glory days are done

Hej! Nu har det gått mer än en vecka igen. Min ursäkt är väl att det är mycket nu. Drömmer mig fortfarande tillbaka på hur bra vi hade det i USA och även att jag är där om två och en halv vecka (!). 

Om vi bortser från drömmandet kan jag meddela att jag är kvar i skolan, pendlar med att ha fullständig panik inför tentan och sekunden efter känna mig lugn. Okej inte lugn men lugnare. Som jag sagt tidigare är pressen på mig själv hög. Men jag gör mitt bästa hela tiden och mer än så kan man inte göra. 

Har iallafall haft en ganska bra vecka! I fredags var jag i skolan, åkte till gröna Lund med Amanda för att se Shawn mendes spela. Vi hann tillbaka till lektionen och senare på eftermiddagen åkte jag tillbaka för att åka karuseller och kolla på maskinen med frida, Angelica, Val och Debbie. 



På lördagen bjöd fina Anniken på frukost innan jobbet. På kvällen firade jag och Linnéa först Alva som fyllde 20 år. 

Senare mot kvällen åkte vi till Emilias inflyttningsfest och dansade med folk i laget. 

Bortsett från det har det inte hänt så mycket! Uppdaterar när det händer något roligt. Kramar 


September

Hej! 

Är inte så bra på uppdateringen nu. Faktum är att jag inte har en enda sekund över känns det som! Har jag inte tid att kolla greys anatomy längre, då har jag inte tid för mycket. Prioriterar dock vänner före greys och då försvinner den mesta tiden. Skolan går iallafall bättre! Det är mycket såklart men det börjar bli roligt att få lära sig så mycket ändå. Självklart är jag redan nu nervös över tentan då jag sätter extrem press på mig själv i såna tillfällen.

Bortsett från skolan har jag hunnit med lite roligheter iallafall. Klippt håret kort är en rolig eller mindre rolig grej, vad vet jag. 



Jobbat hela helgerna men hunnit äta sushi en söndag med vänner

Sagt hejdå till Marcus som i tisdags åkte till Australien


Har ibland faktiskt njutit av att sitta själv hemma vid solen och plugga lite.. Men bara nästan 

Spenderat nästan varje dag denna vecka med Angelica och Fridas nya zeeländska vänner. I torsdags lekte vi turister med room escape och barrunda. Riktigt rolig dag!




Varit inneboende med Linn lite under veckan och i fredags när vi skulle till jobb och skola var det såhär fint 

Hade myskväll med film och godis med Linn och Tina på fredagskvällen 


Åt lite kräftor på arbetstid igår och nej, jag åt inte men de andra gjorde 

Spenderade gårdagen hos Angelica i några timmar innan tant Linda körde ut de andra till krogen och åkte hem och sov. 


Nu är jag på jobbet och ska snart på bio med en boende, vissa arbetshelger är ju inte att klaga på. Särskilt inte denna. 

Är just nu inne i en period där jag ständigt går tillbaka 1,2 eller tre år i bloggen och läser om vad jag gjorde och hur bra jag mått. Ibland är det tur att man sitter och skriver, då är det lätt att bli påmind om hur bra man faktiskt har det. Som när jag i våras fick detta i alla hjärtans dag present av William. Finns inte mycket som slår det.

Nu räknar vi ner dagarna ! 26 dagar kvar ❤️



040915

 
Idag är det precis ett år sedan jag tog mina två stora resväskor och vinkade av mina föräldrar på Arlanda. Trots att jag visste att jag skulle vara borta från Sverige, Södertälje och mina föräldrar längre än jag någonsin varit, kunde jag inte varit gladare. Jag visste att jag hade ett skolår där jag kunde spendera hur mycket tid jag ville i USA. Att allt blev så bra som det blev kunde jag ändå aldrig tro.
 
Jag fick vänner, jag fick ett jobb och det var lugnt att jag blev en femte person som bodde i lägenheten. Jag fick spendera nästan hela året med William, något jag inte hade trott när han först flyttade. Vi fick tiden att se olika delar av Atlanta och Florida under en längre tid. Tillslut blev det som hemma, fast för mig ett bättre hem då allting trots allt var nytt. Även om en vecka kunde se likadan ut som i Sverige så var allting så mycket roligare. Det var roligare att på fredagen efter arbetsveckan få åka och köpa take away, på lördagen åka och shoppa och sen laga någon god mat tillsammans och därefter gå ut i Buckhead med våra vänner. Det var roligare att på söndagen få ligga i soffan med våra rumskompisar och skratta tills magen vek sig när vi tillsammans kollade på serien New girl. Allt var roligare, allt var nytt.
 
Även om det gick ett år blev det aldrig heller tråkigare, på våren när säsongen slutade för alla idrotter hände fler roliga saker på campus. Det var dessutom 34 grader varmt fram till november och startade i april igen. Jag åkte hem till Sverige två gånger för visumet, och båda gångerna jag åkte tillbaka var jag mer än taggad, samtidigt som livet i Sverige blev mer uppskattat eftersom jag visste att jag ändå skulle dra. Tänk att det har gått ett år sen jag stod på Arlanda och i princip visste att jag hade världens bästa år framför mig. Jag kan tyvärr inte påstå att jag känner likadant just nu med skolan och allt. Men det är väl bara att ta sig igenom. Förr eller senare kanske man kan få både plugga och var på den plats man vill vara igen. 
 
Ångrar iallafall ingenting med det året, ingenting. 
Här är länken från första månaden, kan läsa om den gång på gång på gång för att försöka minnas hur bra jag faktiskt mådde att äntligen få vara där
 
http://ekstromslinda.blogg.se/2014/september/

Long time no see

Det var ett tag sen sist. Har velat skriva varje dag men vet inte hur och var jag ska börja, vill dels dela med mig om alla känslor över att William har åkt och ändå berätta vad jag gjort senaste tiden. 
 
Mina sista dagar med William var iallafall guldvärda, vi gjorde precis det vi ville och såg till att inte missa en enda sekund av tiden vi hade tillsammans. Det gör vi iförsig jämt men man uppskattar det mer i dessa lägen. Vi åkte till söderköping, åt glass och umgicks med våra vänner och familjer. Jag var ledig sista 5 dagarna så vi hade all tid till varandra. 
 
Natten innan han skulle åka dygnade vi. Vi skulle åka så tidigt på morgonen att det var ingen idé att sova. Jag hade förtängt tanken på att han skulle åka i flera veckor. När känslan och tanken dök upp försökte jag glömma det för att ha all tid att vara glad och njuta av den stunden vi var i just då. Väl på flygplatsen slog det till. Jag tror varenda gång att det ska bli lättare. Det här var nog den värsta gången någonsin. Att hjärtat kan göra så fysiskt ont som det gjorde när jag klev innanför dörren hemma hade jag ingen aning om. Mina föräldrar hade åkt till jobbet och jag kände mig verkligen ensammast i världen. Jag önskar verkligen att man kunde lära sig någon gång, lära sig att det kommer bli bättre än den dagen. Men just då kändes det inte möjligt.

Smart som jag var hade jag planerat en brunch den förmiddagen så jag inte kunde sitta hemma och deppa. Mina närmsta vänner kom över och även Fridas pojkvän Val som precis hade kommit till Sverige från Nya Zeeland. 

På kvällen fick jag ännu en dos av mina närmsta vänner när jag hade picknick med Maya, Isabelle och Matilda. Att få sitta och skratta, gråta eller bara inte säga något alls går alltid. Oavsett om det var en vecka eller ett år sen vi sågs sist tillsammans. 

Under helgen jobbade jag och frida hade kräftskiva. 


Jobbade ett dygn och lite till utan att få sova. På kvällen fick jag träffa denna donna. 


Fick mina skor i rätt storlek och föll direkt för dem. 
Tog mig upp till huvudstaden igen och åt lunch med Anniken och Lollo. 

Njöt av den sista veckan utan skola med att bara göra massor. 

I helgen serverade jag på Malin och Johans bröllop. Var även med på vigseln och festen. Ett av de finare bröllopen jag varit på. Dessutom alltid roligt att få dansa hela natten lång med massor från gympan. 





Nu är vi nog i fas igen. I måndags började jag skolan. Hade 10 minuters introduktion och sen började föreläsningen. Har aldrig suttit som ett sådant stort frågetecken förut. Vet egentligen inte vad jag gett mig in på men det faller väl på plats om ett tag hoppas jag. 


Nu börjar en ny vända i livet med skolböcker och tentaplugg. Förhoppningsvis behöver jag inte stanna så länge i Stockholm utan kan få någon kurs distans, känner att jag gör det jag ska när jag får som jag vill. Men vi märker hur det går! 

Snart bokas resa över till William också, får se hur länge jag kan vara där. Längtar redan som en tok. 

Allt för mig just nu! Nu är jag i fas och känner att jag kan förklara mer om känslor eller vad som jag än vill skriva om. Ha det så bra sålänge !


RSS 2.0